Χαλάει ο καιρός με βροχές – Πρόγνωση μέχρι την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

868

Ο Σάκης Αρναούτογλου δήλωσε ότι με καλό καιρό θα γίνει ο εορτασμός των Θεοφανίων, ωστόσο το σκηνικό αλλάζει τις επόμενες μέρες, τονίζοντας πως επιδείνωση θα έχουμε την Τρίτη από τα Δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Εντονα φαινόμενα θα έχουμε και στα ανατολικά νησιωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ χιόνια αναμένονται την Τρίτη και κάτω από τα 1000 μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα όπως σε Φλώρινα, αλλά και στην Λάρισα.

Πόσο θα κρατήσει η ασυνήθιστη- για την εποχή- καλοκαιρία

Ο Γιάννης Σταματάκης, προγνώστης και ιδρυτής του forecastweather Greece, μίλησε στο ΟΡΕΝ, επισημαίνοντας πως αλλάζει ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έρχονται βροχές.

Ο καιρός το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, αυξημένες.στις Σποράδες και την Εύβοια που μπορεί να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στα νότια κατά τόπους τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 8 Ιανουαρίου

Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Στα δυτικά υπάρχει πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη, βόρειοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο.

Ο καιρός για τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά. Βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και
στα βορειοδυτικά πιθανώς και καταιγίδες. Νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ που από το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά.

Ο καιρός για την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τη δυτική Ελλάδα. Νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.