100.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ 100 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

802
KODAK Digital Still Camera

Γίνεται γνωστό ότι την Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 8η πρωϊνή, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των Προστατών της οικογένειας Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, που εορτάζουν κατ᾿ αυτή την ημέρα, και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως των Νεοεισαχθέντων Φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας και γι᾿ αυτό ο Ποιμενάρχης μας φροντίζει με στοργή και ενδιαφέρον για την επιτυχία και συνέχιση και αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Τοπικής μας Εκκλησίας, υπό την μορφή ετησίων υποτροφιών. Η επιλογή των φοιτητών έγινε από τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας με μοναδικό κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως τους για την συνέχιση των σπουδών τους και την επιβράβευση της επιτυχίας τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και η παρουσία σας στην Θ. Λειτουργία αλλά και στην φιλανθρωπική και κοινωνική αυτή εκδήλωση θα αποτελέσουν για μας συμπαράσταση στην ποιμαντική μας μέριμνα, η οποία, χάριτι Χριστού, έχει αποδώσει αγλαούς καρπούς, καθώς σε 16 χρόνια (2006-2022) έχουν δοθεί 1.630 Τραπεζικά Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους και το προσφερόμενο συνολικό χρηματικό ποσό, στο οποίο θα προστεθούν εφέτος 100.000€, θα ανέλθει σε 1.441.300,00€, προς ενίσχυση και παρηγορία των φοιτητών και των οικογένειών τους.

Κατά την διάρκεια της Θ. Λειτουργίας προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογένειας, θα εκτεθεί σε προσκύνηση και ευλογία, στον ως άνω Ι. Ναό, τμήμα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα.