Hürriyet: Άσχημα νέα για την Ελλάδα – Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει το Χάρτη της Σεβίλλης

112

Ερώτημα στην Κομισιόν σχετικά με το Χάρτη της Σεβίλλης που επικαλείται η Ελλάδα προς υπεράσπιση των θέσεών της στην ανατολική Μεσόγειο κατέθεσε η τουρκική εφημερίδα Hürriyet μέσα από δημοσίευμά της, το οποίο υποστηρίζει ότι ακόμη και η Ευρώπη παίρνει αποστάσεις άλλη μια φορά από τις θέσεις της Αθήνας, χαρακτηρίζοντας τον Χάρτη της Σεβίλλης ως μη επίσημο έγγραφο της ΕΕ.

Ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας γράφει ότι εσχάτως γίνεται συχνά αναφορά στο «Χάρτη της Σεβίλλης», ο οποίος συχνά περιγράφεται και ως «χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα τον επικαλείται για την υποστήριξη των θέσεών της, αλλά και στην Τουρκία γίνεται αναφορά σε αυτόν. Υποστηρίζει δε ότι ρωτήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον χάρτη, που αποτελεί ένα προϊόν μελέτης, που ζητήθηκε από το πανεπιστήμιο της Σεβίλλης στην Ισπανία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και θεωρείται «επίσημο έγγραφο της ΕΕ».

Στα ερωτήματα σχετικά με το ποια είναι η επίσημη θέση της Ε.Ε .όσον αφορά τον «Χάρτη της Σεβίλλης», εάν αντικατοπτρίζει τη νομική θέση της Ε.Ε. για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο και ποια είναι η θέση της Ε.Ε. για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο, η Επιτροπή της Ε.Ε. απάντησε σύμφωνα με την εφημερίδα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ