Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων καθώς και το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία»

672

Μέσα στον Μάρτιο του 2023 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις όσων θέλουν να αντικαταστήσουν τον ηλεκτρικό τους θερμοσίφωνα με ηλιακό, καθώς και το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία».

Συγκεκριμένα, το αργότερο μέχρι την Τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα τόσο για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων, αλλά και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία», που θα στηρίζει μέχρι 10 κιλοβάτ, για τα οποία θα ισχύσουν αντικειμενικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μίλησε το πρωί της Παρασκευής 3/2 στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο Κώστας Σκρέκας υποστήριξε πως το ποσοστό επιδότησης για την μπαταρία θα φτάσει ακόμη και το 100%. Οι δικαιούχοι θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες και με το νέο σύστημα θα μπορέσουν να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και τη νύχτα.

ertnews.gr