23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΦΩΤΟ

1192
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort, 29 και 30 Απριλίου 2023, με τη συμμετοχή 250 Συνέδρων απ΄όλη την Ελλάδα.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ.
Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα ΑΘηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ”αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραπανάγος (συντάκτης του ρεπορτάζ), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Τετράδης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ταξίαρχος Δημήτριος Γεωργανάς, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, Αστυνόμος Β΄ Μάρθα Μυστακίδου, και ο Υποπλοίαρχος Δημήτριος Χρόνης, ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος.
Το Συνέδριο χαιρέτισαν, κατά σειρά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Νομού Κορινθίας κ. Βασίλειος Καραγκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης  και Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Σανδραβέλης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η κα Αθηνά Κόρκα, ο κ. Γεώργιος Γκιώνης και ακολούθως οι εκπρόσωποι των τριών Σωμάτων Ασφαλείας κλήθηκαν, από το Προεδρείο του Συνεδρίου, να κηρύξουν, από κοινού και οι τρεις, τις εργασίες του.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χριστακόπουλος επεσήμανε, μεταξύ των άλλων, στον χαιρετισμό του ότι ”Αποδείξαμε έμπρακτα ότι είμασταν και είμαστε εγγυητές της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, υπηρέτες του κοινωνικού συνόλου και υπερασπιστές των Δημοκρατικών Θεσμών. Παράλληλα, είμαστε λαμπαδηδρόμοι της κοινωνικής προσφοράς, φωτεινοί σηματοδότες της ανθρώπινης αλληλεγγύης, φορείς φιλίας και εθελοντισμού, ζωντανά παραδείγματα αγωνιστών της καθημερινότητας”.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα Αθηνά Κόρκα μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και στη συνέχεια ευχήθηκε το Συνέδριο να έχει εκείνα τα συμπεράσματα, τα οποία θα είναι απόλυτα χρήσιμα για όλους μας γιατί γνωρίζουμε ότι εσείς, κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σας δράσης, ήσασταν δίπλα στους πολίτες και εμείς αισθανόμαστε ασφαλείς.
Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την απόφασή τους να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στο Λουτράκι, καθώς και για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και υπογράμμισε ότι θα χαρεί πολύ να πραγματοποιηθούν και επόμενες συνεδριάσεις στο Λουτράκι.
Ο κ. Τετράδης, απευθυνόμενος στους Συνέδρους, είπε ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται ανάμεσα σε συναδέλφους, φίλους και ότι οι Αστυνομικοί είναι πάντοτε ενιαία, είτε εν ενεργεία, είτε εν αποστρατεία. ”Δεν διαφέρουμε σε τίποτα, είμαστε πάντα ένα σώμα, μία ψυχή”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Γκιώνης και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση του Συνεδρίου, καθώς και η Motor Oil για τη χορηγία της.
Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας παρουσίασε βιβλίο, που πρόσφατα εκδόθηκε, με το ιστορικό του Συνδέσμου του συγκεκριμένου Νομού.
Οι Διοργανωτές και οι Σύνεδροι, κατά την αναχώρησή τους από το Λουτράκι,  έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εργασίες του Συνεδρίου και εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τις ομορφιές του τόπου μας, αφού το πρόγραμμα περιελάβανε και επισκέψεις σε τόπους τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και για τη φιλοξενία τους  από τον Δήμο μας.
Σημειώνεται ότι το 23ο Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Ομοσπονδία και την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Κορινθίας και είναι το δεύτερο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία. 
Το πρώτο είχε διοργανωθεί, 8 και 9 Ιουνίου 2002, στο Επιμελητήριο Κορινθίας.