Κοπή Πίτας στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου

104

Κοπή Πίτας στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης  Ανηλίκων Κορίνθου, την Παρασκευή 08/02/2019, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Καταστήματος.

 


Ήταν μια σεμνή τελετή με έντονη συναισθηματική φόρτιση με αποδέκτεςτους ανήλικους κρατούμενους και τους ανθρώπους που εθελοντικάπροσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με τις «τιμητικές» παρουσίες τηςΕισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου και της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου κας. Σταθουλοπούλου Ευγενίας.
Ο ιερέας, πατέρας Παναγιώτης Μαυραγάνης ως αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου, ευλόγησε την εκδήλωση και ο Διευθυντής κος. Αντώνιος Τσουρέκης, έκοψε τη βασιλόπιτα με τυχερόέναν ανήλικο κρατούμενο. Όλοι οι ανήλικοι μαθητές πήραν δώρα που τους προσέφεραν οι προσκεκλημένοι.

 

 

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με τη
συμμετοχή της τετράφωνης χορωδίας του κ. Κώστα Ζήκου, εθελοντή,καθηγητή μουσικής.

Στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου επιτελείται γιαπερισσότερο από τέσσερα (4) συνεχή χρόνια ένα ξεχωριστό καιδημιουργικό έργο, σε ένα περιβάλλον αγάπης, φροντίδας, συνεχούςενδιαφέροντος και διαρκούς επίβλεψης.

Ένα έργο πρωτοποριακό, όχιμόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για τα ευρωπαϊκά, με τηλειτουργία σχολείου και τις πολλαπλές ασχολίες.
Έτσι, εκδηλώσεις και δραστηριότητες των νεαρών κρατουμένων δεν λαμβάνουν χώρα μόνο μέσα στη φυλακή αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων με τη λειτουργία του σχολείου.

 

Σε αυτήτην προσπάθεια συμμετέχουν θεσμοί, πολλοί φορείς, φυσικά πρόσωπακαι η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.
Κατά τρόπο επιστημονικό, με συνεχή κάλυψη των αναγκών των νεαρών τροφίμων και από ψυχολογικής πλευράς, προγραμματίζεται η καθημερινότητα τους.

 

Ο χώρος της αίθουσας του Σχολείου, τα μαθήματαπου γίνονται από εθελοντές καθηγητές προσφέρουν τη γνώση και
μεταφέρουν την κοινωνία μέσα στο χώρο κράτησης.
Το πλήρες δημιουργικό πρόγραμμα που τους προσφέρεταισυμπληρώνεται με αθλητικούς αγώνες, συζητήσεις, διάβασμα, θεατρικάέργα, έργα χειροτεχνίας, μουσική και τραγούδι.

Έτσι η φυλακή στρέφει πολύ δημιουργικά και αληθινά το πρόσωπο της στην κοινωνία και το αντίστροφο. Τελικός στόχος είναι τα παιδιά αυτά βγαίνοντας από τη φυλακή, κλείνοντας αυτή την παρένθεση της ζωής τους, να έχουν τα εφόδια για την ομαλή επανένταξη στην κοινωνία, χωρίς να έχουν αποκοπεί από αυτήν.
Η επιτυχία του έργου αυτή αποτυπώνεται στο πρόσωπο των παιδιών «Εκπαίδων ο Έπαινος», που είναι χαρούμενα και ευχάριστα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που επιτελούν αυτό τοσπουδαίο έργο. Στο Διευθυντή της φυλακής κο. Αντώνιο Τσουρέκη που αποτελεί την ψυχή όλης της προσπάθειας. Στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στους εθελοντές δασκάλους, τους καθηγητές, στους ιερείςτης Μητροπόλεως Κορίνθου και φυσικά στις υπηρεσίες του Υπουργείου
Δικαιοσύνης που πάντοτε βρίσκονται και με τη φυσική παρουσία τους κοντά τους. Αυτό πιστοποιείται από τη συνεχή παρουσία τηςΕισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας. Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου και της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου κας. Σταθουλοπούλου Ευγενίας, οι οποίες παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία και γνώση
και συνεισφέρουν στη θετική εξέλιξη των νεαρών τροφίμων.

 

Βίντεο από την επίσκεψη της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Superfoods στο
Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου μπορείτε να παρακολουθήσετε
στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/ZQzCmM_dsBk

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ