Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών

268

Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα

Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών

Το Δ.Σ του Συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κορινθίας καταγγέλλει το όργιο νοθείας, και εργοδοτικής παρέμβασης που επιχειρήθηκε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.  Στα σχέδια τις ηγεσίας τις ΓΣΕΕ που προσπάθησε στις 14-17 Μαρτίου να στήσει ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και την ωμή παρέμβαση τις εργοδοσίας, απάντησαν δυναμικά, συνδικάτα, ομοσπονδίες, συνδικαλιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και προέβαλαν το αίτημα για συνδικάτα στα χεριά των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.

Το συνέδριο δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που με μεθοδεύσεις προσπάθησε να νομιμοποιήσει νόθους αντιπροσώπους, αλλά και εργοδότες – διευθυντικάστελέχη όπως ο Δ. Καραγεωργόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ο συγκεκριμένος πρώτα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Fortunagaming ΑΕ, μετά προχώρησε στην ίδρυση εκπαιδευτικής επιχείρησης, με αντίστοιχες προσλήψεις εργαζομένων άρα και εκμετάλλευση μισθωτής εργασίας. Το 2018 η εταιρεία του μπήκε ως κύριος μέτοχος μέσα στην επιχείρηση Goodmorning με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες και την κατασκευή ιστοσελίδων και στο τέλος του προηγούμενου έτους η συγκεκριμένη επιχείρηση εξαγοράστηκε από την LokatsInvestmentsLTD, κυπριακών συμφερόντων, με διευθυντή της, μέλος του πρωτοβάθμιου σωματείου που ο Καραγεωργόπουλος προεδρεύει! Σε όλα αυτά δεν υπάρχει τέλος καθώς εμφανίζεται επιπλέον βάθος και σε άλλες δραστηριότητες.

Δύο κόσμοι, δύο γραμμές συγκρούονται στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η γραμμή της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, την πάλη για τις ανάγκες τον εργαζομένων και η γραμμή της υποταγής, της πάλης για τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Από τη μια συνδικαλιστές εργοδοτικοί, που μολύνουν το συνδικαλιστικό κίνημα με τα συμφέροντα τις εργοδοσίας, συνδικαλιστές που βάζουν την υπογραφή τους στα άθλιους μισθούς την περίοδο της κρίσης, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Συνδικαλιστές – εργοδότες, όπως ο Καραγεωργόπουλος μέλος του ΔΣ του της ΓΣΕΕ που έστησε διασπαστικά,σωματείοΙδιωτικών Υπαλλήλων στον νομό μας με έδρα το Λουτράκι, την στιγμή που υπάρχειαντίστοιχοσωματείο στο νομό, τάχα για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο ΣΠΑ Λουτρακίου. Ωστόσο, τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους τα άφησε στην τύχη τους.Συνδικαλιστές που το μόνο τους νοιάζειείναι να είναι νόμιμοι και καταστατικοί, όπως ο κ. Κατεμής πρόεδρος τους εργατικού Κέντρου Κορίνθου, που αντί να καλεί σε συνεδρίαση για το πώς θα αυξηθεί η οργάνωση και η δράση των εργαζομένων, συνεδριάζουν για να ακυρώσουντις εκλογές του Σωματείου μας γιατί ψήφισαν άνεργοι, απολυμένοι εργαζόμενοι και δεν το προβλέπει το καταστατικό μας.

Το ΠΑΜΕ, δεν είναι κάτι έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν. Είναι μέτωπο συσπείρωσης σωματείων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, συνδικαλιστών, που διαφωνούν με την συμβιβασμένη γραμμή που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα.Το σωματείο μας, σας καλεί να κάνετε στην άκρη τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές, αυτούς που μολύνουν το συνδικαλιστικό κίνημα με τα συμφέροντα τις εργοδοσίας, που θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, χωρίς να διεκδικούν, αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση στο εργατικό κίνημα.Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στοσωματείο μας, μαζί να αυξήσουμε την συμμετοχή, την συζήτηση, την διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ