Εκλογές 2019: Αυτοί είναι οι υπηρεσιακοί υπουργοί – Οι θέσεις που αναλαμβάνουν

288
𯸧 ᰼ �ݣᱯ ̡ﵠ�ĥ�ᠹ ɡ�ᱟﵠ2017. (EUROKINISSI/ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Τα στελέχη που θα αναλάβουν υπηρεσιακές θέσεις  έχουν ήδη «κλειδώσει».

Υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Ρουπακιώτης ενώ ο Λευτέρης Κρέτσος, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, η Έφη Αχτσιόγλου επιστρέφει στο κόμμα και αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το  μεσημέρι της Τρίτης θυροκολλείται στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυσή της και την προκήρυξη εκλογών.

Ο  Ρουπακιώτης είναι Έλληνας δικηγόρος που έχει διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Γεννήθηκε το 1938 στο Αθάνι Λευκάδας και είναι γιος του Ευάγγελου Ρουπακιώτη. Το 1956 τελειώνοντας το γυμνάσιο μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε νομικά αποφοιτώντας το 1961, έπειτα εργάστηκε ως δικηγόρος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με συλλόγους και την πολιτική μέσα από την αριστερά. Πρώτη φορά ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Λευκάδος με την Ενωμένη Αριστερά στις εκλογές του 1974. Υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για δύο θητείες καθώς και μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ως πρόεδρος του ΔΣΑ είχε έρθει σε σύγκρουση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο λόγω της αναμόρφωσης του Δικηγορικού Κώδικα, με τον Γιαννόπουλο να του επιτίθεται με φράσεις όπως «άντε στο διάολο» και «εσύ έχεις πάρει πολύ αέρα».

Στις 17 Μαΐου 2012 διορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κυβέρνηση Πικραμμένου. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης εξαίρεσε τους Μηχανικούς, τους Δικηγόρους και τους Δημοσιογράφους από τον ΕΟΠΥΥ όπου είχαν ενταχθεί με προηγούμενο νομο.

Ο Λευτέρης Κρέτσος είναι Έλληνας πολιτικός, υφυπουργός μέχρι σήμερα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Πριν αναλάβει καθήκοντα Υφυπουργού ο Λευτέρης Κρέτσος άσκησε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως ακαδημαϊκός στη Βρετανία διδάσκοντας εργασιακές σχέσεις και διοίκηση προσωπικού στο Aberdeen, στο Coventry και στο Λονδίνο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ