Θερμή υποδοχή στο Νίκο Ταγαρά στη Ζάχολη τα Ροζενά και το Δερβένι-φωτό

106

Στην Ευρωστίνη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ επισκέφτηκε την Ζάχολη, τα Ροζενά και το Δερβένι, όπου είχε συνομιλία με τους κατοίκους σε ζεστό κλίμα.

Ο κ. Ταγαράς έγινε αποδέκτης της αγωνίας των κατοίκων για την επόμενη μέρα στα χωριά τους, τα οποία ερημώνουν. «Πρέπει να κάνετε κάτι για να σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο τους» είπαν οι κάτοικοι, κάνοντας ειδική μνεία στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα, έθεσαν τα ζητήματα της ασφάλειας.

O υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η απάντηση στο πρόβλημα της φυγής των νέων από τον τόπο τους βρίσκεται στην καταπολέμηση της ανεργίας: «όταν ο νέος έχει δουλειά στον τόπο του δεν έχει λόγο να φύγει. Αλλά θέσεις εργασίας, δημιουργούνται μόνο με επενδύσεις και αυτό, στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα, προϋποθέτει ένα αναπτυξιακό σοκ, μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Αυτό είναι κάτι που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει, γιατί είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην δύναμη που έχουν οι έλληνες να δημιουργήσουν…».
Ο κ. Ταγαράς τόνισε ακόμα πως οι κάτοικοι πρέπει να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους, ώστε να μπορέσουν να αφοσιωθούν στον προσωπικό τους αγώνα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, γι αυτό και αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. αφού χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία…».

Κάνοντας ειδική αναφορά στα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος ο κ. Ταγαράς υπενθύμισε πως στην διάρκεια της θητείας του ως νομάρχης υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις του, που αφορούσαν μια σειρά από έργα στην περιοχή της Ευρωστίνης και ειδικότερα:

  • το γήπεδο του Δερβενίου
  • τον δρόμο Κιάτο – Γκούρα – Δερβένι
  • την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στο Δερβένι
  • την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ζήρειας (χιονοδρομικό αθλητικό κέντρο).

Μία από τις μεγάλες αγωνίες των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη της Ευρωστίνης αποτελεί φυσικά η διάβρωση των ακτών, η οποία αποτελεί ευθεία απειλή όχι μόνο για τις περιουσίες, αλλά ακόμα και για τις ζωές των κατοίκων και των διερχομένων. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ υπενθύμισε πως κατά την διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε μια σειρά από έργα προστασίας της παραλιακής ζώνης από την διάβρωση των ακτών στην περιοχή, που άγγιξαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι «ως κυβέρνηση θα στηρίξουμε όποια αναγκαία έργα προκύψουν από την μελέτη που είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο κ. Ταγαράς.

Μετά το τέλος κάθε ομιλίας του ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας είχε προσωπική επαφή με όλους τους συνομιλητές του, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως ο κ. Ταγαράς αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό που έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Δυτική Κορινθία.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ