Είναι μεγάλο κατόρθωμα να οδηγήσεις σε χρεοκοπία ένα μονοπώλιο, τη ΔΕΗ

132

Και την ίδια ώρα να πουλάς σε μεγαλόσχημους μεταπράτες ρεύμα κάτω από το κόστος, για να το πουλάνε σε άλλες χώρες και να κερδίζουν ένα σωρό λεφτά -Στο σφυρί οι υδροηλεκτρικές μονάδες, που φέρνουν χρήμα

Με το καλημέρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε σε… ναρκοπέδιο. Πραγματικό. Λέγεται ΔΕΗ.
Και δεν είναι το μόνο. Στην ίδια κατάσταση, με τη φωτιά να σιγοκαίει χρόνια, είναι και οι πάνω από 6.000.000 φορολογούμενοι που είναι όμηροι της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων για τα πάνω από 137 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλουν.

Και κάθε στιγμή μπορεί να βρεθούν στον Κορυδαλλό. Η ΔΕΗ είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Γιατί κινδυνεύει με μπλακ άουτ όλη η χώρα όπως την κατά­ντησαν, όχι αυτοί που τη διοικούσαν, αλλά πρωτίστως εκείνοι που τους διόριζαν, με κάθε κυβέρνηση να βολεύει τους δικούς της ανθρώπους. Την είχαν μαγαζάκι τους.

Είχαν φτάσει στο σημείο να δίνουν εντολές να μην κόβεται το ρεύμα για οφειλές μέχρι… 1.000 ευρώ (αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ακολουθεί στο τέλος). Σιγά σιγά μπήκαν στο πάρτι και ιδιώτες, που βρήκαν έτοιμο μαγαζί, τη ΔΕΗ, η οποία τους πουλούσε ρεύμα όχι μόνο κάτω από το κόστος αλλά μέχρι και επί πιστώσει και εκείνοι το… διοχέτευαν σε άλλες χώρες (όπως στην Αυστρία και στη Γερμανία) σε τιμή πολύ μεγαλύτερη.

Και μάλιστα αγόραζαν το ρεύμα σε τιμή αρκετά πιο κάτω από αυτήν που πλήρωνε το κορόιδο, το ελληνικό νοικοκυριό και όλη η αγορά. Το αποτέλεσμα ήταν να κερδίζουν οι μάγκες μεταπράτες, να κάνουν πάρτι, ενώ η ΔΕΗ, το μονοπώλιο, έμπαινε μέσα.
Κάπως έτσι έφεραν τη ΔΕΗ σε χρεοκοπία. Και άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός. Πλην, όμως, έχουμε φτάσει στο και πέντε. Και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει, ποιος άλλος; Ο έλληνας καταναλωτής. Χωρίς, μάλιστα, να πιάσουν τους υπευθύνους από το αυτί και να τους καθίσουν στο σκαμνί.
Δεν μπορεί να βουλιάζεις ένα μονοπώλιο, που έχει μόνιμους πελάτες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της ελληνικής επικράτειας, και να μη φταις. Θέλει μεγάλες ικανότητες για να το κατορθώσεις. Τον λογαριασμό, όμως, δεν μπορεί να τον πληρώνει εσαεί το σπιτάκι, το μανάβικο, η ταβερνούλα.

Αυτή η ιστορία κι αν δεν είναι, Κυριάκο, Novartis. Μόνο που εκεί στα υψηλά διαμερίσματα της Δικαιοσύνης δεν βλέπουν παραπέρα…

Εκεί που έχει οδηγηθεί η ΔΕΗ, την οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, δεν έφτασε τυχαία. Μυρίζει… ψοφίμι. Και έχουν πέσει τα κοράκια στα φιλέτα. Θέλουν να πάρουν μπιρ παρά τις υδροηλεκτρικές μονάδες, τα λεγόμενα «ασημικά», που λειτουργούν με το νεράκι του Θεού. Και για να θολώσουν τα… νερά, θα πάρουν και κάποιες από τις λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες βγήκαν σε πώληση πριν από δύο εβδομάδες, αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένας ενδιαφερόμενος. Ήταν μια κίνηση εκβιασμού, για να μπει στο πακέτο πώλησης και υδροηλεκτρική μονάδα.

Εδώ που έχει φτάσει η ΔΕΗ
, θα πρέπει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη λογαριασμό: Πόσο κοστίζει στη ΔΕΗ το κιλοβάτ το ρεύμα, σε ποια τιμή το πουλάει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και σε ποια τιμή το πουλάνε αυτές σε άλλες χώρες. Και πότε εξοφλούν τον λογαριασμό στη ΔΕΗ.

Και το κυριότερο: Ποια είναι η επόμενη μέρα που επιφυλάσσει για τη ΔΕΗ η κυβέρνησή σας, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, με τα κοράκια να θέλουν να την κατασπαράξουν και τον έλληνα καταναλωτή στο έλεός τους;
Δεν οδηγήθηκε τυχαία στη χρεοκοπία
Όλοι είχαν τη ΔΕΗ τσιφλίκι τους…
-Το 2014 είχαν απαγορεύσει τη διακοπή του ρεύματος για οφειλή μέχρι και 1.000 ευρώ!
Πώς να μη χρεοκοπήσει η ΔΕΗ όταν οι διοικούντες της, επί όλων των κυβερνήσεων, την έβλεπαν ως… τσιφλίκι τους και το μόνο που τους απασχολούσε ήταν πώς θα διορίσουν τα δικά τους παιδιά και θα βάλουν στελέχη τους σε ολόκληρο το διοικητικό team, όχι μόνο με υψηλούς μισθούς αλλά και με πλούσια τα ελέη γενικότερα. Μία από τις πολλές αποφάσεις που έσκαψαν τον λάκκο της χρεοκοπίας ήταν και η απαγόρευση, με νόμο του 2014, διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος για οφειλές μέχρι και χίλια ευρώ, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του ο Δημήτρης Β. Παπούλιας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχε χρηματίσει πρόεδρος των ΔΣ του ΟΤΕ και της ΔΕΗ τις περιόδους 1996 – 1998 και 2000 – 2004 αντίστοιχα.

kyklwpas.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ