Κωνσταντινούπολη: Τρεις νεκροί και 179 τραυματίες από την αεροπορική τραγωδία

109

Σοκ έχει προκαλέσει το δυστύχημα που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο δεύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκικό αεροσκάφος της γραμμής στο οποίο επέβαιναν πάνω από 180 άνθρωποι έγινε τρία κομμάτια όταν, ενώ είχε πίσω του ισχυρούς ανέμους, βγήκε από τον βρεγμένο και ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gokcen, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι να τραυματιστούν.

Η άτρακτος του αεροσκάφους Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus κόπηκε στα τρία και πήρε φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Το αεροσκάφος, που ολοκλήρωνε πτήση από τη Σμύρνη, υπέστη το δυστύχημα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια.

Τρεις τούρκοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και άλλοι 179 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

489 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Hatice ‘Deniz’ AVCI

@HaticeDenizAVCI

LIVE (new as the other feed stopped) – from the scene as rescue operations continue in Istanbul after a passenger plane skid off a runway and broke into pieces. https://www.pscp.tv/w/cQr0rzFkclFlWERyZW9FYkd8MUJSSmpRYmtnd29Hd21PUtieiogGeevDnG4ZNof_AMlSPJEfgwMrGNK9kBde 

Euronews Türkçe @euronews_tr

CANLI | Sabiha Gökçen’de kurtarma çalışmaları sürüyor

pscp.tv

Hatice ‘Deniz’ AVCI

@HaticeDenizAVCI

Footage emerged from the moment the Turkish plane skids off the runway in Istanbul’s Sabiha Gökçen airport with dozens of passengers on board, seconds before breaking into pieces. pic.twitter.com/7rT3ZtZgCf

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Hatice ‘Deniz’ AVCI

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· όχι 177 άνθρωποι συνολικά, όπως είχαν διαβεβαιώσει χθες οι τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου, η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου — ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων — αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Boeing, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.

Πτώση σαράντα μέτρων

madata.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ