ΙΝΚΑ Κορινθίας :Aναστολή της καταβολής των δόσεων του Ν. Κατσέλη σε όλους τους δανειολήπτες

132

Οι νέες εξαγγελθείσες ρυθμίσεις (Α’ 75/30.3.2020)  για την αναστολή των δόσεων του Ν. Κατσέλη, Δεν αφορούν όλους τους δανειολήπτες, αλλά μόνον αυτούς που εντάσσονται στους προστατευόμενους ΚΑΔ.
Aναστολή της καταβολής των δόσεων του Ν. Κατσέλη έως σήμερα, πραγματοποιείται είτε στο πλαίσιο προσωρινής διαταγής ή της τελικής ρύθμισης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020.
Η νέα ρύθμιση της 30ής Μαρτίου 2020 αφορά:
•   οφειλέτες που υπέβαλαν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαρτίου 2019 μέχρι σήμερα και έχουν κριθεί επιλέξιμες από την πλατφόρμα, με ταυτόχρονη αναστολή της διακράτησης της άλλης ακίνητης περιουσίας του «επιλέξιμου» οφειλέτη για χρονικό διάστημα τριών μηνών.
•  υποψήφιοι φορείς έχουν υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών κατά το Ν.4469 / 2017
•   οφειλέτες των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί
• ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων το ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται στους ήδη πληγέντες.
Η ανωτέρω ρύθμιση αναστολής της καταβολής των δόσεων του Ν. Κατσέλη δεν αφορά δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους.
Για τους λόγους αυτούς, η εφαρμογή της παραπάνω αναστολής αφορά , όπως προείπαμε, ένα μικρό μέρος των συμπολιτών Μας που θα λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 Ευρώ και τη μείωση της ενοικίασης πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης (για τις επιχειρήσεις που πλήττονται). Όπως συνάγεται από τα παραπάνω, η ρύθμιση που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι αμελητέας ποσότητας και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να επεκταθεί σε δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους και γενικά σε όλους όσους έχουν ενταχθεί στο ν. Κατσέλη. Επιπλέον, θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει παράταση του υφιστάμενου ν. Κατσέλη αλλά και επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στα πλαίσια του νόμου αυτού, ο οποίος παρά τα κενά του αποτελεί τη μόνη δικαστική προστασία, δηλαδή τη μόνη ορθή προστασία, των φυσικών προσώπων. Ήδη η Γενική Ομοσπονδία καταναλωτών Ελλάδας και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας έχουν ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ