Γεννηματά για το διάγγελμα Μητσοτάκη: Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ για να ξέρουμε πού βαδίζουμε

100

Στην ευθύνη της κυβέρνησης ώστε να «μείνουμε ασφαλείς» στάθηκε η Φώφη Γεννηματά μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ενημέρωση από τους έξι υφυπουργούς.

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη χώρα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει σήμερα μέρος του σχεδίου μετάβασης στην επιστροφή σε μερική κανονικότητα μετά το χτύπημα της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για να «μείνουμε ασφαλείς», ενώ τόνισε επίσης ότι «χρειαζόμαστε περισσότερα ΤΕΣΤ για να ξέρουμε που βαδίζουμε»

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά
Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά Κυβερνητικό σχέδιο. Η εφαρμογή του, ασφαλώς εξαρτάται από την ατομική ευθύνη αλλά και από την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Εκεί είναι το κλειδί, όπως και στην επιστημονική τεκμηρίωση του κάθε βήματος. Να μην καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της Κυβέρνησης τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή.

Χρειαζόμαστε περισσότερα ΤΕΣΤ για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Υπάρχει εξ αρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των Νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές.

Η υπεύθυνη ανταπόκριση των πολιτών είμαι βέβαιη ότι θα συνεχιστεί. Η ευθύνη της Κυβέρνησης μεγάλη για να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να μείνουμε ασφαλείς.
Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ