Η Εκκλησία δεν τόλμησε…

350

Συντάχθηκε απολύτως με την Κυβέρνηση και αποδέχθηκε τις αποφάσεις της ως τετελεσμένο γεγονός

“Ευχαρίστησε” τον Πρωθυπουργό και ιδιαιτέρως την Ν Κεραμέως, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε αμφισβητήσει τη θεία Μετάληψη

Αντιθέτως θεωρεί “συκοφάντες” όσους ασκήσαμε κριτική και ζητήσαμε να αφυπνιστούν και να αναλάβουν δράση

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου την Ιερά Σύνοδο που χθες, δύο μέρες μετά απ´τη στιγμή που έθεσα το ερώτημα του αν η Εκκλησία είναι «Θεοίδρυτος οργανισμός ή η εταίρα που ξεδίνει πάνω της ο Αυτοκράτορας», βιάστηκε να μου το απαντήσει. Και ασφαλώς καταλάβατε την απάντηση.


Η Εκκλησία απέδειξε ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και οι Ιεράρχες μας αυτά τα βαρύγδουπα που λένε τη μια μέρα, με μεγάλη ευκολία τα ξελένε την επόμενη.

Δυστυχώς η ΔΙΣ με την παθητική και ενδοτική στάση επέλεξε να συνεχίσει να προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα και να παρατείνει την δυσφορία μας. Ο θρησκευόμενος κόσμος είναι σε μεγάλη αναστάτωση . Τα μηνύματα που λαμβάνουμε όλα αρνητικά, σχεδόν υβριστικά για την διοίκηση της Εκκλησίας και τους Ιεράρχες μας.
Η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των Ναών στις 4 Μαίου για ατομική προσευχή και στις 17 Μαΐου για συμμετοχή στον εκκλησιασμό, έγινε ευχαρίστως αποδεκτή χωρίς ουδεμία αντίρρηση ή τροποποίηση ή κάποια εναλλακτική πρόταση.
Και η απόφαση αυτή ελήφθη από την ολιγομελή ΔΙΣ (από τους 9 απο τους 83 εν συνόλω Ιεράρχες που απαρτίζουν την Ιεραρχία το κυρίαρχο Σώμα που μπορεί να λαμβάνει δεσμευτικές αποφάσεις)και επεβλήθη σε ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος.
Η Ιεραρχία για την οποία τόσος λόγος έγινε τελευταία από όλους και μάλιστα και απο Συνοδικούς Ιεράρχες δεν κρίθηκε απαραίτητο να συγκληθεί ώστε να ληφθούν υπόψη οι θέσεις όλων Ιεραρχών.
Αγνοήσατε τις παρεμβάσεις και τους προβληματισμούς αδελφών σας Συνεπισκόπων! Γιατί; Τί φοβηθήκατε;
Τέσσερις λέει έστειλαν επιστολές και ζητούσαν σύγκληση της Ιεραρχίας που αποτελεί το ανώτατο όργανο διοίκησης της Εκκλησίας και όχι το «γιαλαντζί» στο οποίο καταντήσατε την Συνοδικότητα, για την οποία ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ως Θηβών έχυνε κροκοδείλια δάκρυα.
Οι Σεβ. Κερκύρας Νεκτάριος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Κυθήρων Σεραφείμ και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ζήτησαν γραπτώς να συγκληθεί η Ιεραρχία.
Και τα 2/3 των Ιεραρχών αποδεικνύετε απο τις δηλώσεις τους και τα κηρύγματά τους ότι είναι ανάστατοι αν και φέρονται νομότυπα προφανώς για τον …φόβο των Ιουδαίων.
Η παρούσα ΔΙΣ με τη στάση της αυτή αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη και έναντι των άλλων Ιεραρχών αλλά και έναντι του Χριστεπωνύμου πληρώματος το οποίο όλο αυτό το διάστημα δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τις πρωτόγνωρες αλλαγές στην εκκλησιαστική μας ζωή. Και το πέρασε όλο αυτό με σιωπή και την κατ´οίκον προσευχή.
Αλλά αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ