Βακαλάος γιαχνί με σπανάκι , μυρωδικά και πατάτες! !!!

10

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ….!!!!Ένα φαγάκι σκέτο γλύκισμα!!!!!

 

Υλικά

1φιλέτο παστού βακαλάου

(ξαρμυρισμένος σε κρύο νερό)

1 κιλό σπανάκι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 πράσα

1 ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι μάραθο

1/2 κ γ κουρκουμά

1/2 φλ ελαιόλαδο

3-4 πατάτες

2 τριμμένες ντομάτες

1 κσ πελτέ

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προγραμματίζω να ξαρμυρίσω το βακαλάο μου δύο 24ωρα πριν.

Καθαρίζω κόβω σε μερίδες το βακαλάο κι αφήνω σε κρύο νερό αλλάζοντας το συχνά στο ψυγείο για να ξαρμυρίσει.

Ετοιμασία φαγητού.

Καθαρίζω, πλένω και χοντροκόβω το σπανάκι μου.

Πλένω και ψιλοκόβω τα μυρωδικά μου , τα φρέσκα κρεμμυδάκια , τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι.

Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες μου σε μεγάλους κύβους.

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω  τα μυρωδικά με τα κρεμμυδάκια , τα πράσα και τις πατάτες.

Καβουρδίζω ελαφρώς και τον πελτέ ,προσθέτω τον κουρκουμά  και τις τριμμένες ντομάτες.

Καλύπτω τις πατάτες με λίγο νεράκι αλατοπιπερωνω προσεκτικά (γιατί ίσως να κρατάει κι ο βακαλάος αλμυρά) και βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτω το σπανάκι ανακινώ την κατσαρόλα (δεν ανακατεύω ποτέ αυτό το φαγητό με κουτάλα)σκεπάζω για λίγο  κι όταν πέσει ο όγκος του προσθέτω και το βακαλάο.

Ανακινώ , σκεπάζω και βράζω για άλλα 20 λεπτά.

Αν χρειαστεί προσθέτω ελάχιστο νεράκι κι αυτό με πολύ προσοχή γιατί θα κατεβάσει υγρά και το σπανάκι και το ψάρι.

Δοκιμάζω αν έχει μαλακώσει ο βακαλάος και να έχει μείνει σχεδόν με το λαδακί του το φαγητό μου.

Καλή επιτυχία!!!!

 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ Πηγή