Αυστηρά κριτήρια για τους διοικητές νοσοκομείων- Θα γίνουν προσεκτικές επιλογές

77
Μέσω διαγωνισμού που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια που θα ανταποκρίνονται στο νέο μοντέλο διοίκησης που επιθυμεί η νέα Κυβέρνηση να εφαρμόσει, θα γίνει η επιλογή των διοικητών για τα νοσοκομεία της χώρας.
Η πληροφορία βάζει πάγο στη διεκδίκηση θέσεων δια της παραδοσιακής οδού.
Αντίθετα για τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, οι οποίες αναμένεται να τοποθετηθούν περί τα τέλη Αυγούστου, θα γίνει επιλογή προσώπων από το χώρο της υγείας και με προϋπηρεσία στον διοικητικό τομέα της υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» έχει γίνει προσέγγιση σε στελέχη που έχουν γνώση του αντικειμένου και σύντομα θα γίνουν οι τελικές επιλογές. Ειδικότερα σε ότι αφορά την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όπως έγραψε προχθές η «Π» παρ’ ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προχωρήσει στην επιλογή του διοικητή, πρόσωπο το οποίο διέθετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά με πλήρη γνώση του χώρου και αξιολογημένη πορεία, υπήρξε τα τελευταία 24ωρα μία ανατροπή. Το πρόσωπο που είχε επιλεγεί αποφάσισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το πόστο στο οποίο τον επέλεξαν οι πολίτες με την ψήφο του. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι μέχρι χθες δεν είχε βρεθεί αντικαταστάτης παρ’ ότι οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί.
Φαίνεται όμως ότι ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να υπάρξει πολύ προσεκτική επιλογή και να μην γίνουν πειραματισμοί. Υπό το πρίσμα αυτό, η ηγεσία του υπουργείου εργάζεται διεξοδικά και εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει καταλήξει στα πρόσωπα.
Σε ότι αφορά τις διοικήσεις των νοσοκομείων ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καλυφθούν από πολιτευτές ή άλλα κομματικά στελέχη. Επιθυμία του είναι να υπάρξει ένα εντελώς διαφορετική διοικητικό μοντέλο ανάλογο με τα πρότυπα των µάνατζερ ιδιωτικών κλινικών.
Αυτό σημαίνει ότι θα ακολουθηθεί µια νέα διαδικασία διαγωνισμού που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής. Δηλαδή δεν θα περιορίζεται μόνον στην απαίτηση πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ αλλά θα απαιτεί σπουδές εξειδικευμένες και μία σειρά από άλλα προσόντα. Η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει τον Σεπτέμβριο.
«Τα νοσοκομεία πρέπει να αξιολογούνται και υπάρχουν μετρήσιμοι δείκτες απόδοσης. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα πρέπει να αξιολογούνται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε σχέση με το κόστος με το οποίο επιβαρύνουν τον δημόσιο προϋπολογισμό» έχει επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αλλωστε την παράμετρο αυτή ανέδειξε και ο αχαιός βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης μέσω της αρθρογραφίας του στην «Π» στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους όσους επιδιώκουν να καταλάβουν μία διοικητική θέση στην υγεία. Ξεκαθάρισε ότι πλέον η επιλογή δεν περνάει από το βουλευτικό γραφείο.
 πηγή-pelop.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ