Ανίκανοι να ολοκληρώσουν το έργο της πλατείας… Βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου οι πέντε παρατάξεις που διοικούν

85
Ανίκανοι να ολοκληρώσουν το έργο της πλατείας.
Βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου οι πέντε παρατάξεις που διοικούν τον Δήμο.
Ο Δήμος Κορινθίων μετά και από δική μας παρέμβαση, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4412/16, επέβαλε τις ποινικές ρήτρες εις βάρος του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη, γιατί η ευθύνη αποκλειστικά βαραίνει την εταιρεία κατασκευής, για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου.
Ένα μέρος από τα ποσά που προβλέπονται να καταβληθούν από τον εργολάβο ως ποινική ρήτρα έχει ήδη εισπραχθεί από το Δήμο. Ο εργολάβος φυσικά κατέθεσε ένσταση η οποία και εκδικάστηκε από το τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου με 12σέλιδη αναφορά απάντησαν στην ένσταση του εργολάβου, υποστηρίζοντας τις απόψεις που έχει ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια της κατασκευής του έργου και επιχειρηματολογώντας με σαφήνεια για τις αποκλειστικές ευθύνες του εργολάβου, για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου. Τις συγκεκριμένες μάλιστα απόψεις υπέγραψε και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιώργος Πούρος.
Το πρωτοφανές και σκανδαλώδες συνέβη κατά την συνεδρίαση του τεχνικού συμβουλίου στην οποία παρευρέθηκε μάλιστα και ο κ. Βασίλειος Νανόπουλος.
Ο δικηγόρος του δήμου συμφώνησε απόλυτα με τις απόψεις της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής της πλατείας! Κατόπιν αυτού το τεχνικό συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα (δεν μπορούσε βεβαίως να κάνει διαφορετικά), ότι θα πρέπει να κάνει δεκτή την ένσταση του εργολάβου.
Μεγαλύτερη ντροπή επίσης γιατί αυτή η γνωμοδοτική απόφαση έγινε δεκτή ως απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μειοψηφούντων των κ.κ. Πνευματικού Αλέξανδρου και Ταγαρά Βασίλειου.
Η ισχυρή πλειοψηφία των κ. κ Νανόπουλου Βασίλειου , Σταυρέλη Νικόλαου, Πλατή Σπύρου, Μπίτζου Δημήτριου, Πούρου Γιώργου, Ζαχαριά Σπύρου και Κόλλια Κωσταντίνας αποφάσισε για πρώτη φορά, ότι υπάρχει ευθύνη ή συνευθύνη του Δήμου στην καθυστέρηση του έργου, που θα οδηγήσει σε αξιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του εργολάβου από τον Δήμο.
Και το έργο δεν τελειώνει με τα συνεχή εγκληματικά λάθη τους και ο Δήμος θα πληγωθεί οικονομικά. Τα δεινά για τον Δήμο τώρα αρχίζουν και έχουν την υπογραφή των παρατάξεων του κ. Νανόπουλου, του κ. Σταυρέλη, του κ. Καλλίρη, του κ. Πιέτρη Τιμολέοντα και του κ. Γκερζελή Γιάννη που συνδιοικούν το Δήμο Κορινθίων. Όλοι είναι υπόλογοι.
Οι ευθύνες στο μέλλον θα αναζητηθούν .
Αυτό είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ κ. Νανόπουλε και κ. Σταυρέλη.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Δείτε τα πειστήρια !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ