Αυγά κατά Μηταράκη στην Ορεστιάδα… έχασε την ψυχραιμία του-βίντεο

113

Την έντονή αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια για επέκταση της ήδη υπάρχουσας Δομής Φιλοξενίας και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων (ΚΥΤ), εξέφρασαν με τον… δικό τους τρόπο οι κάτοικοι της Ορεστιάδας.

Αποτέλεσμα ήταν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σχεδόν να φυγαδευτεί, τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αποχώρησή του από το δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με την επιτροπή αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι δεν έμειναν στα υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού, αλλά πέταξαν εναντίον του αυγά και μπουκάλια νερό (όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, περίπου από το 4:10 και μετά).

Αξιοσημείωτη, η πολύ ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, για την προστασία του κ. Μηταράκη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και μέλος της επιτροπής αγώνα κ. Μαυρίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάζει σοβαρά τις ξεκάθαρες θέσεις των φορέων και να ανακοινώσει την τελική, κυβερνητική απόφαση εντός δύο εβδομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο υπουργός φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου κ. Τυρπάκη, ο κ. Μηταράκης –εκνευρισμένος από τοποθέτηση που έκανε ο δεύτερος για το φλέγον θέμα– τον απείλησε λέγοντάς του ότι όχι μόνο θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου της επέκτασης του ΚΥΤ, αλλά και πως θα φέρει 10.000 πρόσφυγες!

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θερίζει τώρα τους καρπούς της πολιτικής της, καθώς καλλιέργησε προσδοκίες για γρήγορη επίλυση του προσφυγικού προβλήματος, το οποίο τώρα επιχειρεί να το αντιμετωπίσει με τον χειρότερο δυνατόν τρόπο. Πάντως, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει γραμμή πλεύσης ούτε να υποχωρεί, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Ν.Δ. για όσα έγιναν έξω από το δημαρχείο Ορεστιάδας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης. Καμία ακραία συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανακόψει τις διαρκείς προσπάθειες του υπουργείου για διάλογο με τους πολίτες του Έβρου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 Πηγή-efsyn.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ