Χ.Γκιλίτσης” Το νερό είτε για ύδρευση είτε για άρδευση είναι ζωή… είναι αδιανόητο να μένουν άνθρωποι 20 ημέρες χωρίς νερό”

309
Tις τελευταίες ημέρες, στην Κορινθία, ζούμε και πάλι τον εφιάλτη της λειψυδρίας, με επίκεντρο το Ζευγολατιό αλλά και με πολλά ακόμα χωριά της Κορινθίας, να είναι σε κατάσταση κινδύνου, ενώ το καλοκαίρι προχωρά.
Το νερό είτε για ύδρευση είτε για άρδευση είναι ζωή, δίνει ζωή και η έλλειψη του υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Οφείλουμε να θυμίσουμε γιατί εύκολα ξεχνάμε ότι αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ, αν στην δεκαετία του ’90 και του 2000, το ΠΑΣΟΚ δεν αποφάσιζε να σπάσει προκαταλήψεις και ταμπού ακόμα και σήμερα η Κόρινθος, η πρωτεύουσα του νομού, όπως και το Κιάτο, είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονταν στην θέση του Ζευγολατιού.
Αυτή είναι η αλήθεια και θα πρέπει να την επαναφέρουμε όχι για να δικαιωθούμε κομματικά αλλά για να ξαναβρούμε τον δρόμο της λύσης.
Η έλλειψη νερού, είναι ένα γεγονός, γνωστό στα κόμματα, τους δήμους, την περιφέρεια αλλά και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Κορινθίας.
Προκαλεί απορία όμως ότι μέχρι και σήμερα, το πρόβλημα αυτό, που βασανίζει τους πολίτες και αφανίζει την αγροτική οικονομία, δεν έχει αποτελέσει την ΠΡΩΤΗ επιλογή ευθύνης για όλους μας και ιδιαίτερα όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης ακόμα και κυβερνητικές θέσεις και αναλώνονται περί άλλων, περισσότερο ίσως ψηφοσυλλεκτικών θεμάτων.
Συνολικό σχέδιο δράσης για την λειψυδρία στην Κορινθία δεν υπάρχει και αν δεν αναλάβουμε δράση ως κόμμα αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπω κάποια άλλη προοπτική, για να ανοίξουμε το θέμα, με αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική τεκμηρίωση.
Κάνουμε συνέδρια για πολλά θέματα αλλά κανένα για το νερό, που είναι το πρώτο και σοβαρότερο πρόβλημα.
Είναι αδιανόητο να μένουν άνθρωποι στην Ευρώπη 20 ημέρες χωρίς νερό, είναι αδιανόητο να οδηγούνται μαζικά οικογένειες στην φτωχοποίηση επειδή ξεραίνονται οι καλλιέργειες τους και να μην έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες στην Κορινθία.
Υπουργοί, βουλευτές, κόμματα και η περιφέρεια Πελοποννήσου, κράτησαν διακριτικές αποστάσεις από το μεγάλο πρόβλημα του Ζευγολατιού.
Κανείς δεν έχει κάνει τον κόπο να έρθει στο Ζευγολατιό.
Με χαριστικά μικροποσά δεν λύνεται ένα πρόβλημα που είναι τεράστιο.
Κάνουν πως δεν το βλέπουν ή απλά αφήνονται στην παρηγορητική διάθεση του δημάρχου Κορινθίων να μπαλώσει έστω με λίγες σταγόνες το πρόβλημα;
Το ΠΑΣΟΚ όμως είναι εδώ όπως ήταν και θα είναι πάντα.
Προτείνω την άμεση ενεργοποίηση του κόμματος σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Πρέπει να σταθούμε δίπλα στους πολίτες που αυτή την στιγμή υποφέρουν.
Το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να ανοίξει τον διάλογο για την δημιουργία Κορινθιακού σχεδίου, ύδρευσης και υδροδότησης.
Η νομαρχιακή μας επιτροπή, πρέπει να συντονίσει την επίσκεψη υψηλόβαθμου κοινοβουλευτικού κλιμακίου του κόμματος στην Βόχα, επερωτήσεις στην Βουλή για την λειψυδρία, τις καθυστερήσεις του φράγματος Ασωπού, την άμεση ανακούφιση των πληγέντων αγροτών και παράλληλα να διοργανώσει φόρουμ για την διαχείριση των υδάτων στην Κορινθία.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ανταποκρινόμενοι στην τεράστια κοινωνική ανάγκη.
ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ- ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Αυτό πρέπει να είναι το δικό μας πολιτικό μήνυμα ξεκάθαρα σε κάθε κατεύθυνση και πρέπει τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εργαστούμε για αυτό.
Δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε ημέρα πλέον.
Υ.Γ. Εχω ιατρείο στο Ζευγολατιό και ξέρω τι σημαίνει να μην στάζει η βρύση. Ξέρω προσωπικά   το μαρτύριο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ