Χριστούγεννα στην Κόρινθο γιατί όχι…Αναμένουμε φυσικά τον στολισμό της πόλης

143
Η χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι γεγονός. Ήδη τα καταστήματα έχουν αρχίσει να στολίζουν βιτρίνες και διάφοροι δήμοι να στολίζουν τους δημόσιους χώρους. Αναμένουμε και στην Κόρινθο φυσικά τον στολισμό της πόλης.
Έναν στολισμό που τα τελευταία χρόνια διαρκώς απογοήτευε. Γιρλάντες στους δρόμους καμένες και σπασμένες. Πεζόδρομοι όπου ο κόσμος κινείται και κυκλοφορεί ελάχιστος και κακόγουστος στολισμός. Καμία πρωτοτυπία , καμία δημιουργικότητα.
Απουσία ενός κεντρικού σημείου στολισμένου που να αποτελεί το χριστουγεννιάτικο κέντρο. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε καν έλατο.
Ένα υποτυπώδες έλατο από γιρλάντες σε δακτύλιο δρόμου. Ένα ντροπιαστικό στολίδι. Κανένα χωριό, κανένας χώρος με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Δεν συζητάμε φυσικά για τις συνοικίες και τις γειτονιές της πόλης όπου δεν υπήρχε κανένας στολισμός.
Ακόμα και δρόμοι που κάποτε στολίζονταν όπως η Γεωργίου Παπανδρέου έπαψαν κι αυτοί τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά είναι αντικίνητρα για να παραμείνουν οι Κορίνθιοι στην πόλη τους αλλά και να έρθουν επισκέπτες από άλλες περιοχές.
Επιλέγουν να πάνε στο Ναύπλιο, στη Τρίπολη, στην Καλαμάτα,πόλεις που μεριμνούν για να στολίσουν τους δρόμους και τις πλατείες και να φέρουν ένα γιορτινό πνεύμα στην αγορά. Δυστυχώς ο χρόνος για μεγάλες αλλαγές είναι λίγος. Ακόμα όμως και εάν δεν προλαβαίνει η νέα δημοτική αρχή να φτιάξει χριστουγεννιάτικα χωριά ή να αγοράσει γιρλάντες σίγουρα προλαβαίνει έστω να προγραμματίσει και να διοργανώσει εκδηλώσεις σε όλη την πόλη που να απασχολήσουν μικρούς και μεγάλους. Εκδηλώσεις ποιοτικές και όχι απλά σπατάλη χρημάτων. Και βέβαια πρέπει από τώρα να μεριμνήσει ώστε τα επόμενα Χριστούγεννα η Κόρινθος να έχει τα στολίδια που της αξίζουν.
Με εκτίμηση,
Δ.Β.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ