Δ.Πρωτοπαπάς-Με ημίμετρα αλλαγές δε γίνονται, η διεκδίκηση ολόκληρου του έκτου συντάγματος πεζικού είναι μονόδρομος

325
Η επιλογή της πολεοδόμησης του στρατοπέδου, όπως συμφωνήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και με τις ενστάσεις Σταυρέλη, είναι σε αντίθεση με τη βούληση των Κορινθίων, αλλά και με την ανάπτυξη του Δήμου μας !
Με ημίμετρα αλλαγές δε γίνονται !
Παρακολουθώντας τη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεπίστωσα ότι δεν λέτε την αλήθεια στους δημότες μας!
Ενώ εκκρεμεί προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας (ΣΤΕ) από το σύλλογο Αρχιτεκτόνων, η Δημοτική Αρχή μας λέει ότι προχωράει σε ΦΕΚ. Κάντε ό,τι νομίζετε, αλλά σκεφτείτε την αρνητική απόφαση που πιθανόν σας αναγκάσει να ακυρώσετε το ΦΕΚ .
Αλήθεια πως προχωράτε, ενώ δεν έχετε παρουσιάσει το νέο σχέδιο μετά την ένσταση Σταυρέλη, προς κύρωση στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία ;
Υπάρχει μελετητής να κάνει ανάρτηση των τροποποιημένων σχεδίων ; Αλήθεια τι μας κρύβετε ; Πως θα γίνει η τελική πολεοδόμηση που εσείς επιλέξατε, γνωρίζει κανείς ;
Εκτός και αν κρυφά το έχετε παγώσει…
Διαφωνούμε εξαρχής με τη Δημοτική Αρχή και με την ένσταση Σταυρέλη γιατί αποτελεί μια συμβιβαστική λύση και παραδίδει το στρατόπεδο στα συμφέροντα του ΤΕΘΑ.
Επί της ουσίας δεν διεκδικείτε εξ ολοκλήρου το στρατόπεδο, που πρέπει να αποδοθεί στους Κορίνθιους για να γίνει υπερτοπικό πάρκο με ταυτόχρονη αξιοποίηση των υφισταμένων κτισμάτων , αλλά μόνο τα 20 στρέμματα .
Θα αγωνιστώ μαζί με πολλούς συμπολίτες μας για το σκοπό αυτό ενάντια στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που παραδίδει το στρατόπεδο στα συμφέροντα του ΤΕΘΑ και κάποιων.
Ο αγώνας ξεκινάει τώρα και μετά την απόφαση του ΣΤΕ όλα θα είναι διαφορετικά.
ΝΑΙ στο πράσινο και στην αναψυχή . ΟΧΙ στις μεζονέτες, τα τριόροφα (7,5+2,0 στέγη= 9,50 μ. Ύψος) και στα μικρά παρκάκια.
ΝΑΙ σε ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης για όλους, μακριά από αποφάσεις που το κατεστημένο της πόλης προπαθεί να επιβάλλει και συμφωνεί, με ναι μεν, αλλά…
Καθαρή θέση : Η διεκδίκηση ολόκληρου του έκτου συντάγματος πεζικού και απόδοση στους δημότες σύμφωνα με την πρόταση των Αρχιτεκτόνων !!!