«Βράζει» το Μαξίμου για την Μαρία Σπυράκη – «Ήξερε την ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητας και εξέθεσε τον πρωθυπουργό»

990

Πνέουν μένεα στο Μέγαρο Μαξίμου εναντίον της Μαρίας Σπυράκη καθώς βάζοντας τα γεγονότα σε χρονολογική σειρά θεωρούν ότι εξέθεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς παρότι γνώριζε ότι υπήρχε έρευνα εις βάρος της από την OLAF, φωτογραφήθηκε στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της για την Α’ Θεσσαλονίκης ενόψει των εκλογών.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές η Μαρία Σπυράκη δεν είχε ενημερώσει κανέναν για την υπόθεση που έχει προκαλέσει πλέον τρικυμία στο εσωτερικό της ΝΔ.

Όπως έγραφε και νωρίτερα το newsit.gr, το ατόπημα της κας Σπυράκη είναι πως παρά το γεγονός ότι της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις της OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες η ίδια δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση ως όφειλε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η ΝΔ με ανακοίνωσή της ανέστειλε την κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη και τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

Η εκτίμηση πλέον είναι ότι δεν υπάρχει περιθώρια για εκείνην να κατέβει στις εκλογές. Όπως εξηγούσε γνώστης της υπόθεσης στο newsit.gr, «εφόσον ασκηθεί δίωξη εναντίον της, κάτι που θεωρείται πιθανό, θα είναι για απιστία. Το ποσό το οποίο αναζητεί το ευρωκοινοβούλιο το οποίο καταβαλλόταν ως επίδομα αλλοδαπής για τον συνεργάτη της  περίπου 20 με 25.000 ευρώ. Αν ο συνεργάτης της ήταν στην Αθήνα, είναι πιθανό να δικαστεί η Μαρία Σπυράκη στην Ελλάδα. Η κατηγορία θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος αλλά θα πάρει χρόνο. Και έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είναι υποψήφια».