Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Δημήτρης Πτωχός , για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη …

Δημήτρης Πτωχός , για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη …

58

Δημήτρης Πτωχός , για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη …

Ακολουθεί η δήλωση του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού σχετικά με την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κυρός Αλέξανδρος, ήταν μια φωτισμένη πνευματική μορφή της Εκκλησίας και του τόπου μας.

Ήταν ένας φωτισμένος Ιεράρχης και συγχρόνως ένας άνθρωπος αυθεντικός, προσιτός, αγαπητός.

Η πνευματική ακτινοβολία του έφτασε πολύ πέρα από τα όρια της Μητρόπολής του, της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Η επί δεκαετίες διακονία του στην Ορθοδοξία, η αγάπη του για τους νέους και τον τόπο και κυρίως οι διδαχές και το σπουδαίο του έργο είναι η πολύτιμη κληρονομιά που μας αφήνει.

Τα θερμά μου Συλλυπητήρια.

Η Πελοπόννησος Μπροστά – Γραφείο Τύπου
Δ.Πτωχός | Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

 

 

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Μαντινείας – Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Σπάρτης.

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ., θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας.

Δημήτρης Πτωχός , για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη …

Το σκήνωμα του μεταστάντος Ιεράρχου, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Τετάρτης 20/12/2023 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα εντευκτήρια της Επισκοπής υπό τις οδηγίες του Τοποτηρητή της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, με παράγοντες της περιοχής και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή κ. Λαμπρόπουλο Χρήστο, οι οποίοι μίλησαν με σεβασμό και μεγάλη συγκίνηση για την σημαντική προσωπικότητα και το σπουδαίο έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας κυρού Αλεξάνδρου και εξέφρασαν την οδύνη τους για την απώλειά του.

«Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος άφησε ένα αποτύπωμα που δεν θα σβήσει εύκολα. Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος που όλα τα ισοπεδώνει θα αργήσει πάρα πολύ για τον συγκεκριμένο άνθρωπο να βάλει ταφόπλακα στη φήμη του στο λόγο του, στο έργο του» δήλωσε μεταξύ άλλων συγκλονισμένος για τον χαμό του, ο Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στο πρόσωπο του Μακαριστού Μητροπολίτη ο οποίος συνετρίβει- όπως είπε- στο άκουσμα της είδησης του θανάτου και θα προεξάρχει στην Εξόδιο Ακολουθία.

«Θλιβερή μέρα. Θρηνεί η Αρκαδία και η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας για την απώλεια ενός Ποιμενάρχη ο οποίος άφησε το στίγμα του με ένα σημαντικό κοινωνικό και Θρησκευτικό έργο που έχει αποτιμηθεί απολύτως θετικά. Ελπίζουμε ότι η αντικατάστασή του θα είναι τέτοια που θα συνεχίσει το έργο του» δήλωσε με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κος Λαμπρόπουλος.

Πηγή: drt915.gr