Έδειξαν «κόκκινη κάρτα» στο νομοσχέδιο-«ταφόπλακα» των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων (ΦΩΤΟ)

170

Με δυναμική πορεία, που ξεκίνησε από το κτίριο της σχολής στη Δάφνη και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, συνέχισαν σήμερα τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι καθηγητές και οι φοιτητές τηςΣχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του ΕΚΠΑ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν και «ταφόπλακα» στα επαγγελματικά δικαιώματα των επιστημόνων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Όπως καταγγέλλουν, τo σχέδιο νόμου συνειδητά στοχεύει στην υποβάθμιση του πτυχίου της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καθώς εξομοιώνει τον πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με άλλες κατηγορίες κατόχων τίτλων ή πιστοποιητικών, ενώ αναθέτει την υγεία των ασκούμενων – αθλουμένων, αλλά και ευαίσθητων ειδικών πληθυσμών σε «εκπαιδευτές» χωρίς επιστημονικές γνώσεις.

Παράλληλα από το σχέδιο νόμου απουσιάζει παντελώς ο αθλητισμός στην εκπαίδευση, που δείχνει το ελάχιστο ενδιαφέρον της πολιτείας για την άθληση της νέας γενιάς, ενώ η πρόληψη της υγείας κάθε ατόμου και η βελτίωση αυτής μέσω της άσκησης αποτελούν «ψιλά» γράμματα για το σχέδιο νόμου.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι φοιτητές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, για να μην περάσει το αντιαθλητικό και αντιεπιστημονικό νομοσχέδιο.

Έτσι μετά τη χθεσινή κατάθεση υπογραφών στο υπουργείο Παιδείας και τη σημερινή πορεία στο Σύνταγμα οι αγωνιστικές δράσεις συνεχίζονται ως εξής:

Την Δευτέρα 10 Δεκέμβρη θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Λ. Βουλιαγμένης.

Την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη διοργανώνουν στις 10 π.μ. στην πλ. Συντάγματος αθλητικά event για την ανάδειξη του ζητήματος.

Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη προχωρούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ενώ την Κυριακή 16 Δεκέμβρη στις 10 π.μ. διοργανώνουν run event – αγώνα δρόμου.

1 / 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ