ΕΦΚΑ: Η μεγάλη απάτη με τις αποζημιώσεις – Αποκλειστικό του OPEN (vid)

89
Ζημίωσαν τον ασφαλιστικό φορέα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – Δείτε πώς δρούσαν

Απάτη-μαμούθ με πλαστά παραπεμπτικά έστησαν δύο υπάλληλοι του ΕΦΚΑ ζημιώνοντας, μάλιστα, τον ασφαλιστικό φορέα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ, το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως με το κόλπο γκρόσο που είχαν στήσει οι υπάλληλοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (πρώην ΙΚΑ) δημιούργησαν ζημία η οποία ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, δημιουργούσαν ψεύτικα παραπεμπτικά, έδιναν fake παροχές και στη συνέχεια εισέπρατταν οι ίδιοι τα λεφτά. Όπου το ενδιαφέρον κρύβεται ακριβώς εδώ…

Τροποποιούσαν, λοιπόν, κατά βούληση, τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ασφαλισμένων, άλλαζαν τους αριθμούς λογαριασμών, το λεγόμενο ΙΒΑΝ, και έβαζαν ένα δικό τους, στο οποίο είχαν πρόσβαση. Εν συνεχεία έκαναν ανάληψη και επανέφεραν το ορθό ΙΒΑΝ του ασφαλισμένου.

Η δράση τους ολοκληρώθηκε, ουσιαστικά, το 2016, είχε ξεκινήσει από το 2008, και έχουν τεθεί ήδη σε δυνητική αργία, ενώ είναι σε εξέλιξη και η ποινική διαδικασία εις βάρος τους, όπως αποκάλυψε το ίδιο ρεπορτάζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ