Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως 131 φοιτητών απο την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

90
Τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας κατά το Αγιορείτικο Τυπικό, με τον Εσπερινό και τον Όρθρο όλων των εν Κορίνθω διαλαμψάντων Αγίων καθώς και Θεία Λειτουργία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ και τους Αγιορείτες Πατέρες να ψάλλουν, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011. Στα προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή μετά δεήσεως, του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ενδόξου και Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου του Ουρανοβάμονος όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων και της θαυματουργού Εικόνας των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8η πρωϊνή, σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης και ακολούθως στην Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συνολικώς εφέτος θα διανεμηθεί σε 131 νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το ποσόν των 131.000,00€ σε ατομικά βιβλιάρια των 1.000,00€.

Κατόπιν εισηγήσεως του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου καθιερώθηκε να ενισχύονται άμεσα φοιτητές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική – και όχι μόνον – κρίση που εξακολουθεί να μαστίζει την Χώρα μας, επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιλογή των παιδιών (φοιτητών – σπουδαστών) από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας επιτελέσθηκε με μοναδικό κριτήριο την αμεσότητα της ανάγκης οικονομικής ενισχύσεως του κάθε παιδιού και βεβαίως αδιακρίτως φύλου.

Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας καθώς και η παρουσία σας θα αποτελέσουν για εμάς συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας μέριμνα, η οποία, χάριτι Χριστού, έχει αποδώσει αγλαούς καρπούς, αφού από το έτος 2006 και μόνον κατά την ετήσια αυτή Εκδήλωση έχουν δοθεί 1.181 βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και το προσφερθέν συνολικόν χρηματικόν ποσόν ανέρχεται σε 892.300,00€, συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής προσφοράς. Επιπρόσθετα, η παρουσία σας θα αποτελέσει ενίσχυση για τις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και έμπρακτη στήριξη και παρηγορία για τους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι στο Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας μας λαμβάνουν την αγάπη και την φροντίδα, που τους αξίζει, και αναμένουν με αγωνία και από εσάς την συντροφιά και την συμπαράστασή σας.

Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογενείας, συνεργών του Αποστόλου Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ