Έκτακτη είδηση! Εσπευσμένα στο Μαξίμου ο Π. Καμμένος

136

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Πάνος Καμμένος για να συζητηθούν δύο θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες και «δοκιμάζουν» συνοχή της κυβέρνησης. Το πρώτο θέμα αφορά σε φωτογραφία του υπουργού Άμυνας με πρώην «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής και εθνοφύλακα και το δεύτερο στην αναβάθμιση των F-16.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυσαρέσκεια υπάρχει και από τις δύο πλευρές καθώς 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τη συγκεκριμένη φωτογραφία ενώ και ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται ενοχλημένος καθώς αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αίτημα για παραπομπή του κ. Κατσίκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους της Βουλής για την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής στο Τάγμα Εθνοφυλακής στη Δράμα και τη φωτογραφία που φέρεται να έχει μαζί του, σχολίασε πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εθνοφύλακας και πως δεν υπάρχει δήλωση πολιτικών φρονημάτων.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα F-16

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, όπου ενημέρωνε ο Πάνος Καμμένος για την αναβάθμιση των F-16. ΝΔ και ΔΗΣΥ διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο ύφος για το γεγονός ότι έλαβε απόφαση το ΚΥΣΕΑ χωρίς να έχει νωρίτερα γνωμοδοτήσει η Βουλή.

«Η ΝΔ συμφωνεί, αλλά έθεσε θέμα διαδικασίας γιατί η συμφωνία εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ χωρίς πρώτα να έρθει στην Επιτροπή», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ αναφερόμενος στη ΔΗΣΥ τους κατηγόρησε ότι «παίρνουν γραμμή από τον Παπαχρήστο».

Σύμφωνα με βουλευτές που μετείχαν στην Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε να αλλάξει η ημερήσια διάταξη που προέβλεπε ενημέρωση σε γνωμοδότηση, προκαλώντας αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν πρώτα να αποφασίσει ο κ. Καμμένος και εν συνεχεία να έρχεται στην Επιτροπή και να ζητά γνωμοδότηση επί τετελεσμένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε εφόσον, υπάρξει γνωμοδότηση, να συνεδριάσει εκ νέου το ΚΥΣΕΑ για να ξανα-εγκρίνει και τυπικά την αναβάθμιση των αεροσκαφών. 

Ο Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ με τον οποίο συζήτησαν για τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρει ακέραια την ευθύνη για την μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπογραμμίζει επίσης, ότι ως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα θέτοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Κικίλιας.

Εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους σημείωσε πως συμφωνούν μεν επί της ουσίας, διαφωνούν δε, επί της διαδικασίας. Υποστήριξε ακόμη, πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους βουλευτές που διαφωνούσαν, πετώντας λάσπη για σχέσεις με πρεσβείες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλισμών Συμεών Μπαλλή, μετά την γνώμη της ΝΔ, και όπως είπε ο Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της συμφωνίας και όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στην ελληνικό LOA θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί η αμερικανική απάντηση.

Για την κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση, ο κ. Μπαλλής είπε πως ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση και γι’ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Θετική γνώμη για την αναβάθμιση των F- 16 είχαν και τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του ΚΚΕ.

Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ