Εξετάσεις Υποψηφίων Οδηγών Φορτηγών ¨Όταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο¨

61

Ερωτηματικά προκύπτουν από τις σκοπιμότητες των αρμοδίων υπουργών, που από την αναστολή στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών εξαιρούνται οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών φορτηγών!!!
Οι αρμόδιοι οφείλουν να μας πουν, πώς γίνεται να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις στην καμπίνα ενός φορτηγού;
Πώς γίνεται 3 άτομα (οδηγός, εκπαιδευτής και εξεταστής) να μην είναι σαν «σαρδέλες» σε κάθισμα 2-2,5 μέτρων;
Πώς μπορεί να προφυλαχτεί η υγεία υποψηφίων οδηγών, εκπαιδευτών και εξεταστών;
Εκτός κι αν ο ιός δεν κολλάει μέσα στις καμπίνες των φορτηγών…
Οι συντάξαντες την ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 (ΦΕΚ 4899/β/6-11-2020) ας δώσουν απαντήσεις…, αλλά και εγγυήσεις ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία κανενός.
Π.Α.

  1. Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών
    gram-ypourgou@yme.gov.gr
  2. Υπουργό Εσωτερικών
    ypourgos@ypes.gr
  3. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342
ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.
Άρθρο 1
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας
1.Προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται τα ακόλουθα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας:
ΠΕΔΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ / ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
1.Συναθροίσεις/Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131)
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:  Αναστολή
Άρθρο 2.Δημόσιες υπηρεσίες
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:
•Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
•Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
•Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
•Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
•Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
•Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρούμενης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων
Άρθρο 29. -Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών
-Δραστηριότητες σχολών οδηγών αυτοκινήτων
-Δραστηριότητες σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ)
-Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR (ΣΕΚΟΟΜΕΕ)
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:
Αναστολή λειτουργίας σύμφωνα με την παρ. 3,
εξαιρούμενων των αναγκών εκπαίδευσης και εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως πέντε (5) εκπαιδευόμενων.
• Αναστολή διενέργειας όλων των υπόλοιπων θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών……………………………………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ