Φωτισμός Αρχαίας Κορίνθου… όλοι οι Κορίνθιοι την έχουμε πάντα στο μυαλό μας

70
Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για την πορεία της πόλης της Κορίνθου. Την ανάπτυξη της, και ιδιαίτερα τον τουρισμό της.
Τα θέματα στο τραπέζι είναι πολλά. Καθαριότητα, πράσινο, επιχειρήσεις εστίασης, μέσα μεταφοράς και πολλά άλλα. Δεν μπορεί όμως να γίνεται συζήτηση χωρίς να αναδεικνύεται το βασικό στολίδι της πόλης. Η Αρχαία Κόρινθος.
Όλοι οι Κορίνθιοι την έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Είναι η ιστορία της πόλης. Και είναι εγκαταλελλειμένη. Το αναψυκτήριο κλειστό, ο δρόμος επικίνδυνος, το μουσείο ελλιπές. Και φυσικά ο φωτισμός μηδαμινός. Όλοι θυμόμαστε τον βράχο φωταγωγημένο. Ένα εξαιρετικό θέαμα. Αντάξιο ίσως και ανώτερο του Κάστρου του Παλαμηδιού στο Ναύπλιο λόγω του όγκου του βράχου. Κι όμως το απολαύσαμε για ελάχιστα χρόνια.
Και από τότε τίποτα. Ούτε χρήματα από τον Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από την πληθώρα προγραμμάτων που θα μπορούσαν να το καλύψουν. Και δυστυχώς ούτε και δεσμεύσεις για αποκατάσταση σύντομα, ούτε καν στις τελευταίες εκλογές. Θα έπρεπε να είναι έργο προτεραιότητας. Προς το παρόν είναι έργο ξεχασμένο.
Ελπίζω αυτό στο μέλλον να αλλάξει. Και για τον τουρισμό, και για τον πολιτισμό και πάνω απ’ όλα για του Κορίνθιους. Η κλοπή τους δεν είναι δικαιολογία. Λύσεις υπάρχουν. Τοποθεσίες ανά την χώρα που φωταγωγούνται υπάρχουν. Δεν είμαστε εμείς κάτι κατώτερο.
Με εκτίμηση,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ