«Η σβάστικα δεν έχει θέση στο Επιμελητήριο Κορινθίας» κ . Πιτσάκη

153

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την παραχώρηση της αίθουσας Επιμελητηρίου Κορινθίας στην Εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής , ενός πολιτικού χώρου , που ο πρόεδρος της είναι ο Μιχαλολιάκος «Γιος Ταγματασφαλίτη και θαυμαστής του Χίτλερ »

Το γεγονός κατήγγειελε τόσο ο ΣΎΡΙΖΑ Κορινθίας  ,  καλώντας τον Πρόεδρο “να συναισθανθεί το βάρος του ατοπήματός του και να ανακαλέσει άμεσα την προκλητική απέναντι στην Ιστορία της Ελλάδας και τη Δημοκρατία.

Ποιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του γράφει:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη κίνηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας να παραχωρήσει αίθουσα του κτηρίου του, για την κοπή πίτας της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες της Κορινθίας, ο θεσμός που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού,  να παραχωρεί αίθουσα ώστε τα αιματοβαμμένα χέρια των υμνητών του Χίτλερ να κόψουν την πίτα τους. 

Αλλά και ” Η ΟΕΒΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καταγγέλει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απόφαση  αυτή της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Θεωρούμε ύψιστη προσβολή για όλους τους επαγγελματίες της Κορινθίας και για όλους τους πολίτες γενικότερα την απόφαση αυτή και καλούμε άμεσα τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να την ανακαλέσει. Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει από τον χώρο των Επαγγελματοβιοτεχνών του νομού μας σε τέτοια αντιδημοκρατικά μορφώματα που μας προσβάλλουν όλους.”

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης  για την ατυχή κατ΄ εμάς απόφασή του, δήλωσε: “Δεν καθορίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, τι είναι νόμιμο αλλά η δικαιοσύνη και οι θεσμοί.
Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, έχουν χρησιμοποιήσει για εκδηλώσεις τους, το Επιμελητήριο, το οποίο έχει παραχωρηθεί, πάντα χωρίς την παρέμβαση της διοίκησης του, για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων.
Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια είναι και η παραχώρηση στη Χρυσή Αυγή, για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.”

Να δούμε αν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ορθά παραχώρησε την αίθουσα του Επιμελητηρίου , σε ένα εκλεγμένο κόμμα της Ελληνικής βουλής.;;;;

Για να απαντηθεί όμως  αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρώτα  να ξεκαθαρίσουμε αν μιλάμε για κόμμα ή για εγκληματική οργάνωση;

Η δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη , δηλαδή μιλάμε για ένα υπόδικο κόμμα που βιάστηκε ο κ. Πιτσάκης να του δώσει βήμα μέσα στον χώρο των  επαγγελματιών της Κορινθίας.

 

Ας δούμε όμως την πρόσφατη πορεία αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος και να αποφασίσει ο καθένας περί τίνος πρόκειται:

Το Νοέμβριο του 2002, μια ομάδα χρυσαυγιτών μαχαιρώνει το φοιτητή Πάρη Χρυσό και ξυλοκοπεί την εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Τσιμπίδου. Στα αιματηρά επεισόδια του 2008, οι κάμερες θα καταγράψουν διάφορους ροπαλοφόρους και κρανοφόρους χρυσαυγίτες να συμπορεύονται με τους άνδρες των ΜΑΤ και να τραυματίζουν δύο αντιφασίστες διαδηλωτές. Την επόμενη χρονιά η Χρυσή Αυγή θα συνδέσει το όνομά της με τα βίαια επεισόδια στο χώρο του παλιού Εφετείου.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων. Παίρνει ποσοστό 5,29 % και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος, πράγμα που αυξάνει τις πολιτικές φιλοδοξίες του.

Τον Ιανουάριο του 2011, ο Μιχαλολιάκος μπαίνει στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας συνοδευόμενος από οκτώ σωματοφύλακες – μπράβους και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κάνει ναζιστικό χαιρετισμό και αμέσως μετά αποχωρεί από την αίθουσα.

Θα ακολουθήσει η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή στις εκλογές του 2012, η συνέχιση των βίαιων επιθέσεων εναντίον των αντιπάλων της, η εμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδου σε διάφορους δρόμους και η αποθράσυνση των μελών της οργάνωσης.

Όμως, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά (Σεπτέμβριος 2013) σε συνδυασμό με τις μεγάλες αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας θα οδηγήσει για πρώτη φορά τη Χρυσή Αυγή σε δύσκολη θέση. Θα ακολουθήσουν συλλήψεις και προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας ορισμένα από τα εγκλήματά της. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 ο Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο εδώλιο από το 2015, σε μια δίκη, όπου δεν θα κριθούν μόνο οι ένοχοι για τα εγκλήματα που εξετάζονται από το δικαστήριο, αλλά και –το σημαντικότερο– κατά πόσον η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική οργάνωση.

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως αναφερόμαστε σ΄ ένα νεοναζιστικό κόμμα. Ο αρχηγός του, Νίκος Μιχαλολιάκος, λέει ότι η Χρυσή Αυγή κρατά από «τους σπόρους του ηττημένου στρατού του 1945, δηλαδή από τις ένοπλες δυνάμεις του Τρίτου Ράιχ»!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ