Ιπποδρομίες για τη γιορτή του Αγιώργη στη Μεσσηνία!

111

Στις 23 Απριλίου 2018, μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Θα λάβουν μέρος 9 καθαρόαιμοι και 4 ντόπιοι ίπποι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές και η εκκίνηση θα γίνει από το ναΰδριο του Αγίου Γεωργίου, στο ιπποδρόμιο του Πλατέος,

Θα διεξαχθούν συνολικά 5 ιπποδρομίες, από τις οποίες οι 4 με καθαρόαιμους ίππους, οι οποίοι προέρχονται από το ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου και συντηρούνται από φιλίππους στο Πλατύ και την ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου 2018. Μάλιστα, απόψε και ώρα 20.30 θα γίνει στο Μάντζειο Δημοτικό Κτήριο Πλατέος η κλήρωση των αγώνων, που περιλαμβάνουν για τα καθαρόαιμα 3 προκριματικές κούρσες και μία τελική. Ακόμη μια ιπποδρομία θα γίνει για τους μιγάδες και ντόπιους ίππους.
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος βοηθεί οικονομικά και με τα μέσα που διαθέτει στη διεξαγωγή της διοργάνωσης και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν πιθανόν στις 13:00. Επίσης, θα μεταδοθούν με livestreaming, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φίλους του εθίμου και του αλόγου να τους παρακολουθήσουν.
O Δήμος Καλαμάτας, η Τοπική Κοινότητα Πλατέος και ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου καλούν το κοινό να παρακολουθήσει τους αγώνες, που αποτελούν έθιμο εκατοντάδων ετών και των οποίων η φήμη είναι πανελλαδικώς γνωστή.

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ