Κακοκαιρία στην Κόρινθο: Πότε και πού θα χτυπήσει (video)

82

Κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα μας από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αρχικά στα νοτιοδυτικά, από το μεσημέρι της Τετάρτης στα υπόλοιπα δυτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, οι οποίοι από το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια από το βράδυ.

Αναλυτικά ο καιρός στην Κόρινθο

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το πεδίο υψηλών πιέσεων μετατοπίζεται προς την δυτική Ευρώπη, με το φαινόμενο αυτό να δίνει την ευκαιρία σε ψυχρότερες μάζες από τα κεντρικά και βόρεια τμήματα να κινηθούν νοτιότερα καθώς θα έρθουν αντιμέτωπες με τις θερμότερες και υγρότερες στην περιοχή της Αδριατικής, έτσι σχηματίζοντας ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό.

Το φαινόμενο αναμένεται να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τα πρώτα χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική πτώση.

Για την Πέμπτη που αναμένεται να είναι η μέρα με τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα, αναμένεται να επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο αλλά και η δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται στη συνέχεια και στη Πελοπόννησο αλλά και τα όρια της Αττικής.

Ταυτόχρονα θα κάνουν την εμφάνισή τους και βοριάδες στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση κατά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία αναμένεται να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νότια και ηπειρωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα φτάνει έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ