“Καρφί” ΣΥΡΙΖΑ για τον Αποστολάκη…Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας

64

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είναι εν αποστρατεία ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αποστολάκης: Τι λέει το Μαξίμου για την επιλογή του

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι “ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019”.

“Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης” σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

To άγνωστο τηλεφώνημα που έκανε ο Αποστολάκης στον Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, πριν από μια εβδομάδα, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι έχει δεχθεί πρόταση από την κυβέρνηση για να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί συναίνεση, αλλά εξαγορά.

Το “καρφί” του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αποστολάκη

Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η παρακάτω αναφορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ανασχηματισμό.  “Ο κ. Μητσοτάκης τιμά την οικογενειακή παράδοση της αποστασίας. Κάτω από την πίεση για την παταγώδη αποτυχία του στις πυρκαγιές και αφού το επιτελικό κράτος των αρίστων άφησε να καεί η μισή χώρα σε συνθήκες άπνοιας, τώρα αναζητά σωσίβιο σε εξαγορά στελεχών έναντι θέσεων, με την πρόφαση της δήθεν συναίνεσης” τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωση, “φωτογραφίζοντας” εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Αποστολάκη.

————————————————————————————————————————-

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο χρόνια πριν, από το βήμα της Βουλής, ταύτιζε τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον υπουργό της χούντας στρατηγό Σπαντιδάκη!

Η σύγκριση αυτή  ήταν ίσως η χυδαιότερή πολιτική επίθεση που έχει ακουστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Διότι ο στρατηγός Γρηγόρης Σπαντιδάκης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη για εσχάτη προδοσία και στάση, λόγω συμμετοχής του στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, με όλες τις σχετικές συνέπειες από την καταδίκη αυτή.

Με απλά λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταύτιζε τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη με έναν καταδικασμένο για εσχάτη προδοσία και στάση.

Σήμερα, δεν είχε πρόβλημα να τον κάνει υπουργό. Όπως είναι αναμενόμενο, μετά την σημερινή του επιλογή, οι χαρακτηρισμοί που απέδωσε στον Ευάγγελο Αποστολάκη, επιστρέφονται στον ίδιο.

Δείτε το βίντεο από την θυελλώδη εκείνη συνεδρίαση της Βουλής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ