Οι εθνικές κουζίνες στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου υλικά: εποχικά λαχανικά, κάποιου είδους πάστα (κουσκούς, μακαρόνια, τραχανά), ψάρι και θαλασσινά, όσπρια κάθε λογής, ελαιόλαδο, ελιές και κρέας – ανάλογα με τις θρησκευτικές επιταγές της κάθε χώρας.
Για παράδειγμα οι Άραβες και οι Εβραίοι απαγορεύεται να φάνε χοιρινό, το οποίο όμως είναι εξαιρετικά δημοφιλές κρεατικό στην Ισπανία, την Ιταλία και τη χώρα μας. Οι Άραβες και οι Τούρκοι – μέχρι πρότινος και οι Έλληνες – τρέφονται βασικά με αρνί.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *