Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Γευσιγνωσίας…

15

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα δύο Σεμινάρια Γευσιγνωσίας στην Κορινθία: Γνωριμία με το Κορινθιακό ελαιόλαδο… από το Επιμελητήριο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου από το Επιμελητήριο-φωτο

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι Σεμινάριων  Γευσιγνωσίας Κορινθιακού Ελαιολάδου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (International Olive Council) και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ARION στο Ξυλόκαστρο & την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Υποστήριξε τη δράση το Συμβούλιο Ελαιοκομίας, ενώ συνεργάστηκε το εργαστήρι γευσιγνωσίας του Ελαιόλαδου της Καλαμάτας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Ένας μεγάλος αριθμός καλλιεργητών, παραγωγών ελαιολάδου, ιδιοκτητών και υπεύθυνων ελαιοτριβείων, τυποποιητών, επαγγελματιών του χώρου αλλά και της εστίασης παρακολούθησαν τα σεμινάρια ανακαλύπτοντας περισσότερα για τα Κορινθιακά ελαιόλαδα και τα χαρακτηριστικά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΊΣΗΣ

Δείτε πώς προχωρούν οι εργασίες στη Διώρυγα της Κορίνθου-βίντεο

 

Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν o Καθηγητής/Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κος Βασίλειος Δημόπουλος, η Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας & Επικοινωνίας / Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η κα Ιωάννα Μηλιώνη, η Αναλύτρια Δεδομένων – Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, κα Κλημεντία Κοτταρίδη.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι βασικές ποικιλίες του ελαιολάδου της Κορινθίας καθώς και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους αλλά και η γευσιγνωστική ποικιλομορφία τους με έμφαση σε αρώματα, γεύση και αίσθηση. Επίσης αναλύθηκε και η γαστρονομική αξιοποίηση των ποικιλιών στην τοπική κουζίνα.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Γευσιγνωσίας…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συνεχίσει τις δράσεις του για τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, διοργανώνοντας σεμινάρια, όπως επίσης θα προβάλει τα προϊόντα των μελών του σε εκθέσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε παρακάτω όλο το φωτογραφικό υλικό των σεμιναρίων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα σεμινάρια Γευσιγνωσίας