Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολουθήσαμε την παρουσίαση βιβλίου 《 Η φυγή προς τη Δύση με το βλέμμα στην Ανατολή 》-φωτο

633
Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησαμε τη παρουσίαση βιβλίου 《 Η φυγή προς τη Δύση με το βλέμμα στην Ανατολή 》.
Πολύτιμες μνήμες μιας μικρασιατισσας ….της γιαγιάς των παιδιών μου ….της μητέρας μου …..της Αντώνιας Κοτζαγεωργιου -Ουλη μας ταξίδεψαν 100 χρόνια πίσω …. στα δύσκολα εκείνα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής … μαρτυρίες γραμμενες με ύφος απλοϊκό λιτό ….ιστορίες που μας ειχε διηγηθεί αρκετές φορές φρεσκαροντας έτσι τη μνήμη της , άγγιξαν και πάλι τη ψυχή μας…… ιστορίες αληθινές βγαλμένες απ τη ζωή ,γραμμένες με λόγια κατανοητά αφού άλλωστε οι ιστορίες αυτές αποτυπωμενες σε σελιδες τετράδιου προορίζονταν σε εμάς τα παιδιά της κ ιδιαίτερα στα εγγόνια της για να γνωρίσουμε ολόκληρη την οικογενειακή μας ιστορία με πρωταγωνιστές τους προγόνους μας . Οι σελίδες αυτές γρήγορα μετατράπηκαν σε βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μας δόθηκε ως δώρο κληρονομιάς !!!
Όπως ανέφερε και η φιλόλογος Βασια Θηβαίου ,η δημιουργός του βιβλίου είχε να δώσει πολλά ακόμη στο βιβλίο της και να μοιραστεί μαζί μας ,όμως βιάστηκε να το τελειώσει γιατί φοβήθηκε μήπως οι σκέψεις της την προδώσουν και πετάξουν μακρυά απ το μυαλό της !!!
{ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ } και αυτό έκανες…..
Σ ευχαριστούμε γι αυτό το πολύτιμο δώρο σου μαμα
Πολλά συγχαρητήρια για το βιβλίο σου !!!
Πολλά συγχαρητήρια για τις σκέψεις σου και τις τοσες ιστορίες που κατάφερες να φυλάξεις ζωντανες στο μυαλό σου σαν θησαυρό και δεν τις άφησες να ξεθυμάνουν!!!
Καλοταξιδο να είναι!!!!