Με τεράστια επιτυχία οι «Τραχίνιες» του Σοφοκλή απο την θεατρική σκηνή Χιλιομοδίου με χορηγό το Δήμο Κορινθίων

84

Το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης Ν. Κορινθίας με τη συνεργασία του Γυμνασίου Χιλιομοδίου και την πολύτιμη στήριξη του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας» παρουσίασε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου σε εκπαιδευτική παράσταση όπερας τις «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Ειρήνης Κώνστα με τεράστια επιτυχία.

 

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου με τον άρτιο συντονισμό της μουσικού Αναστασίας Τσαπάλου, Υπεύθυνης Τμήματος Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, που μετέφερε το μήνυμα του Δρ. Ιωάννη Φειδά Διευθυντή ΔΔΕ Κορινθίας, και επιμέλεια εκδήλωσης της Κωνσταντίνας Δράκου, Διευθύντριας του Γυμνασίου Χιλιομοδίου Κορινθίας.

Την εξαιρετική παράσταση χαιρέτισαν η Παναγιώτα Βουρβοπούλου, Πρόεδρος Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας», ο Αθανάσιος Γκίκας Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αλέξανδρος Πνευματικός, Δήμαρχος Κορινθίων, ο Γιώργος Ψυχογιός, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, o Δημήτρης Μπίτζιος, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χιλιομοδίου, και ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος που προλόγισε την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Χιλιομοδίου με τους καθηγητές και γονείς τους, τα μέλη του Σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας», ο σκηνοθέτης Χρήστος Τσίρτσης της Θεατρικής Σκηνής Χιλιομοδίου που συνέβαλε στην παρουσίαση της όπερας, και πλήθος κόσμου.

Οι εξαιρετικοί λυρικοί καλλιτέχνες με επικεφαλής την σοπράνο Ειρήνη Κώνστα που σκηνοθέτησε την όπερα και πρωταγωνίστησε στον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας μάγεψαν τους θεατές και καταχειροκροτήθηκαν.

Η καθηλωτική σκηνική παρουσία της Ειρήνης Κώνστα και η τεράστια φωνή της εντυπωσίασαν και στο τραγικό φινάλε της όπερας συγκλόνισε το κοινό.

Τον ρόλο του Ηρακλή ερμήνευσε ο μοναδικός μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, το ρόλο της Μακαρίας η ταλαντούχα υψίφωνος Ρέα Βουδούρη, το ρόλο της Αλκμήνης η εκπληκτική μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη, το ρόλο του Ευρυσθέα ο δραματικός τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος, και το ρόλο της Ιόλης η εξαιρετική σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου. Την μουσική διεύθυνση στο πιάνο είχε ο Παντελής Λεγάκης.

Το μουσικοθεατρικό δρώμενο επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Δράκου, Διευθύντρια του Γυμνασίου Χιλιομοδίου Κορινθίας, και συμμετείχαν οι μαθητές: Μελέτη Κατερίνα (Πυθία), Σκούπας Κωνσταντίνος και Τσινιώτης Γιώργος (αθλητές), Λούκου Ιωάννα (κορυφαία του Χορού), Δημητρακοπούλου Αθηνά, Καραβασίλης Χρήστος, Καραΐσκος Γιάννης, Κουτσούκου Μαριλέτα, Κυριακίδη Μαριάννα, Σολωμού Δήμητρα (Χορός), και φλάουτο έπαιξε η Κυριακίδη Μαριάννα. Τη μουσική διδασκαλία έκανε ο Νικολουδάκης Μανώλης, μουσικοδιδάσκαλος. Η συμμετοχή και η απόδοση των μαθητών συγκίνησαν όλους τους θεατές.

Στο τέλος της παράστασης δόθηκαν οι Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ανάμεσα στα συγχαρητήρια και τα χειροκροτήματα.

πηγή-peloponnisosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ