Μητσοτάκης: Η υπόθεση της κ. Σπυράκη είναι σοβαρή – Η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη

985

«Πληροφορήθηκα την υπόθεση όσο ήμουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι μία σοβαρή υπόθεση. Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα. Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στην Αθήνα, να μελετήσω το ζήτημα και να σας απαντήσω για το ζήτημα αυτό αύριο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των 27, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αίτημα άρσης ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη που ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας για την «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ» σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση στο ΑΠΕ για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση»