Motor Oil: φέρτε μας το μαγειρικό σας λάδι που πετάτε στα πρατήρια Shell και Avin (βίντεο)

661

H εταιρεία Πράσινο Λάδι, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil πρωτοπορεί στον τομέα των  ανανεώσιμων και εναλλακτικών καυσίμων καθώς και της κυκλικής οικονομίας μέσω της  αξιοποίησης βιολογικών προϊόντων, αποβλήτων και προϊόντων προς απόρριψη για την παραγωγή  ενέργειας και νέων καυσίμων, φιλικότερων προς το περιβάλλον.

H Πράσινο Λάδι, ενώνει τις δυνάμεις της με την AVIN & Coral -πρατήρια με το σήμα Shell-,  φέρνοντας όλους τους πολίτες πιο κοντά με την έννοια της κυκλικής οικονομίας και την  ανακύκλωση. Συγκεκριμένα, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ανακύκλωσης του  χρησιμοποιημένου μαγειρικού τους λαδιού, εύκολα και γρήγορα και με σημαντικά οφέλη για το  περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

 

Η Πράσινο Λάδι διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού αξιοποιώντας το  εκτεταμένο δίκτυο των πρατηρίων AVIN και Shell. Πιο αναλυτικά, για αρχή 32 συνολικά  πρατήρια, 10 της εταιρείας AVIN και 22 της Shell, έχουν τοποθετήσει ειδικούς κάδους για την  ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, με στόχο περισσότερα πρατήρια του  δικτύου, σε βάθος χρόνου, να διαθέτουν τους ειδικούς κάδους. 

Η εταιρεία Πράσινο Λάδι, συλλέγει ετησίως περίπου 25,000 τόνους απόβλητων ελαίων, τους  οποίους σήμερα ανακυκλώνει, χρησιμοποιώντας τους για παραγωγή πράσινου καυσίμου με  χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το καύσιμο «βιοντίζελ από χρησιμοποιημένο οικιακό  λάδι» είναι το καθαρότερο από τα γνωστά καύσιμα, με εξαιρετικά μικρό περιβαλλοντικό  αποτύπωμα (μείωση αερίων θερμοκηπίου κατά 88%) και είναι κατάλληλο για την κίνηση  οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρησιμοποιημένα οικιακά λάδια είναι εξαιρετικά  ρυπογόνα, επιβαρύνουν το σύστημα αποχετεύσεων και ευθύνονται για την αύξηση του ποσοστού  θνησιμότητας της υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας.

Πλέον, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν έμπρακτα στην κυκλική οικονομία και την  προστασία του περιβάλλοντος απλά τοποθετώντας το χρησιμοποιημένο μαγειρικό τους λάδι  (ελαιόλαδο, σπορέλαια [ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο], πυρηνέλαιο,  παλιά ταγκισμένα λάδια) μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και έπειτα αφήνοντάς το, σε έναν από  τους ειδικούς κάδους που θα βρουν σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα με την ένδειξη Πράσινο  Λάδι αλλά και σε επιλεγμένα πρατήρια AVIN και Shell.

Η ενέργεια του Μέλλοντος διατρέχει όλους τους πυλώνες ανάπτυξης του Ομίλου Motor Oil.  Προτεραιότητα για τον Όμιλο αποτελεί η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας αλλά  και η επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού, καλύπτοντας αποτελεσματικά τις ανάγκες για  εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πράσινα καύσιμα που έχουν μεγάλη σημασία για την  ενεργειακή αυτονομία της χώρας.

economix.gr