Motor Oil Hellas: Τι κερδίζει από τη νέα μεγάλη εξαγορά στις ΑΠΕ

1737

Η εξαγορά της εταιρείας Unagi δίνει στον όμιλο της Motor Oil μια καλή βάση για επέκταση στις ΑΠΕ και ειδικότερα στα φωτοβολταϊκά όπου υπήρχε μικρή υστέρηση καθώς τα προηγούμενα deals αφορούσαν κυρίως σε αιολικά έργα. Αυτό τόνισε η διοίκηση του ομίλου κατά την παρουσίαση των μεγεθών του πρώτου τριμήνου στους αναλυτές. Όπως αναφέρθηκε η εξαγορά αφορά κυρίως σε χαρτοφυλάκιο αδειών καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει έργα σε λειτουργία. Από το σύνολο των 1,9GW που ανακοινώθηκε ότι αποκτά η ΜΟΗ μέσω της εξαγοράς, περίπου 380MW βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση όρων σύνδεσης και αναμένεται να έχουν κατασκευαστεί σε διάστημα 1,5 έτους από σήμερα.

“Είμαστε ικανοποιημένοι με την εξαγορά και είναι σημαντικό ότι αποκτούμε ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο έργω αλλά και καλούς συνεταίρους που θα προχωρήσουμε τα έργα όπως η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την οποία έχουμε και άλλη συνεργασία” ανέφερε σχετικά η διοίκηση του ομίλου.

Όπως διευκρίνισε η διοίκηση το τίμημα για την εξαγορά, που αφορά κυρίως σε άδειες, είναι χαμηλό, κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Ως γνωστόν η ΜΟΗ εξαγόρασε το 75% της Unagi η οποία ελέγχει το 51% των εταιρειών Baliaga, Pivot Solar και Teichio, που διαθέτουν άδειες φωτοβολταϊκών ανά την Ελλάδα. Όσον αφορά στο κόστος κατασκευής των έργων που θα αναπτύξει σε πρώτη φάση η Unagi, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΜΟΗ, το μερίδιο που αναλογεί στον όμιλο υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Τέλος στην ερώτηση εάν με την εξαγορά της Unagi ο όμιλος της ΜΟΗ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εξαγορών στις ΑΠΕ, η διοίκηση απάντησε καταφατικά: Μάλλον ναι γιατί πλέον είμαστε μπροστά από τους στόχους όπως τους παρουσιάσαμε και τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να αναπτύξουμε το χαρτοφυλάκιο αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

πηγή-capital.gr