Ν.Σταυρέλης”Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού”…Είναι πολλά τα λεφτά Νίκο..!

67
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ. ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Το θέμα έχει απασχολήσει την Οικονομική Επιτροπή δύο τρεις φορές. Έχουμε πει ότι είμαστε υπέρ του ιδιώτη.
Αντιδράσαμε όμως στους όρους.
Και τούτο διότι η έγγραφη εισήγηση της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας αποδεικνύουν τεκμηριωμένα ετήσιο σημερινό κόστος διαχείρισης 1.211.000 €, ενώ η εισήγηση της μελετητικής εταιρείας Διαδικασία Α.Ε. που έχει αναλάβει την προώθηση του θέματος, δείχνει σημερινό ετήσιο κόστος διαχείρισης 1.972.000 €. Διαφορά 761.000 €. Σε βάθος δωδεκαετίας που προβλέπει η σύμβαση ανάθεσης μιλάμε για διαφορά 9.133.000 €.
Σε τέτοια εισήγηση σαφώς και δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε θετική ψήφο.Μάλιστα θα είναι ολέθριο λάθος της Δημοτικής Αρχής να κάνει αυτό το ολίσθημα.
Αν έχει κάνει λάθος η Υπηρεσία του Δήμου, όπως λέει ο Δήμαρχος , εδώ είμαστε να το δούμε, αν και προκύπτουν από αδιάσειστα στοιχεία των οικονομικών απολογισμών του Δήμου των τριών τελευταίων ετών. Το λάθος θα είναι 50 , 100, 200.000€ ετήσια από μη υπολογισμό τυχόν καμένων λαμπτήρων. Το 1.200.000 δηλαδή να γίνει 1.300.000 ή 1.400.000 € . Πάντως 1.972.000 € δεν μπορεί να γίνει.
Αυτό πρέπει να το λάβουν όλοι υπόψη διότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουμε σήμερα με 1.200.000€ και μετά από δύο μήνες με 1.900.000 €.
Και κάτι άλλο. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και θα πρέπει να απασχολήσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει την κυρίαρχη απόφαση διότι θα απασχολεί το Δήμο και τα Δημοτικά Συμβούλια τα επόμενα 12 χρόνια.
Ό,τι και να προβλέπεται , είτε είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, είτε του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο , διότι τα συμφέροντα των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και λίγα.
9.000.000 € είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Είναι πολλά τα λεφτά Νίκο!!! Υποτίθεται ότι δίνουν το έργο σε ιδιώτη , για να πέσει λίγο το κόστος και ΌΧΙ για να αυξηθεί κατά 700.000€!!! και κάτι ψιλά!! Την μια δεν το κατάλαβαν την άλλη δεν το είδαν την επόμενη φταίνε οι οικονομικές υπηρεσίες , μετά οι τεχνικές υπηρεσίες , φταίμε όλοι εμείς που δεν έχουμε εντέλει καταλάβει τι θέλουν να κάνουν , στην τελική δηλαδή φταίμε όλοι εκτός από αυτούς που δίνουν τις εντολές !!!
Έλεος πια!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ