Νίκος Σταυρέλης : Υπάρχουν και κάποια όρια … Ως εδώ !!

99
Νίκος Σταυρέλης : Υπάρχουν και κάποια όρια … Ως εδώ !!
Καταγγελία του Νίκου Σταυρέλη για της ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ απευθείας αναθέσεις που αναθέτει ο πρώην Δήμαρχος  κ.Βασίλης Νανόπουλος,  την τελευταία στιγμή της αποχώρησής του από τον δήμο Κορινθίων .
Δείτε την  Καταγγελία – Ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Νίκου Σταυρέλη για τις Προκλητικές απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν  500.000 € !!!
Οι δημοτικές εκλογές έγιναν στις 8 Οκτώβρη. Οι Κορίνθιοι μας τίμησαν με συντριπτικά ποσοστά σε όλο το Δήμο από την πρώτη Κυριακή. Δήλωσα ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Γενάρη δεν υπάρχει λόγος αντιπολίτευσης εκ μέρους μου.
Λυπάμαι που η εντολή του κορινθιακού λαού δεν γίνεται σεβαστή.
Δήλωσα στην Οικονομική Επιτροπή, δήλωσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο να σταματήσουν τις απευθείας αναθέσεις. Από την επόμενη των εκλογών και μέχρι σήμερα ξεπέρασαν τις 500.000 € για αναθέσεις άνω των 10.000 € εκάστη.
Δυστυχώς δεν εισακούομαι.
Είδαμε απευθείας αναθέσεις μόλις λίγες ημέρες πριν που αφορούν τον καθαρισμό των συντριβανιών 20.000 €!!!!, την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών (2 φανάρια όλα κι όλα) 30.000 € !!!!!, προμήθειες ανταλλακτικών αυτοκινήτων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, Αντικατάσταση φθαρμένων γρανιτών και φωτιστικών στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου 60.000 €!!!!, Εκτυπώσεις 12.000 €, Πλύσιμο αυτοκινήτων (ποιά η επείγουσα ανάγκη;)
Όμως η βιομηχανία αναθέσεων συνεχίζεται και στη ΔΕΥΑΚ.
-Καλείται το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει ορκωτούς λογιστές. Γιατί βιάζονται;
-Να εγκρίνει ανάθεση παροχής συμβουλών προστασίας προσωπικών δεδομένων 20.000 €. Ποιά η επείγουσα ανάγκη;
-Να εγκρίνει 2ο ΑΠΕ για το έργο Διαδικτύωση αγωγών ύδρευσης Β΄φάση, με ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ 1.400.000 € !!!!!! και ισόποση υπέρβαση από τη σύμβαση του έργου.
-Να αναθέσει έργο Κατασεκυής Αναμονών αποχέτευσης 60.000 € (πού είναι το επείγον;)
-Να αναθέσει την επέκταση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Κορίνθου 60.000 € (επείγον δεν υπάρχει)
-Να αναθέσει την εκπόνηση ολιστικού σχεδίου της Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου 20.000 € (που είναι το επείγον;)
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όλες αυτές οι πράξεις θα ελεγχθούν σε μερικές ημέρες.
Και κάτι άλλο. Δηλώνουμε ότι αυτές οι πρακτικές δεν μας εκφράζουν και δεν μας δεσμεύουν στην άσκηση των καθηκόντων μας. Υπάρχουν και κάποια όρια . Ως εδώ.
Νίκος Σταυρέλης : Υπάρχουν και κάποια όρια … Ως εδώ !!