Ουρές στα σούπερ μάρκετ για κ@λόχαρτ@ στην Ελλάδα…στην Ολλανδία ουρές για “πεντάφυλλο”

77

Στις περισσότερες χώρες γίνεται… χαμός στα σούπερ μάρκετ με τα αντισηπτικά, το χαρτί τουαλέτας και τα μακαρόνια, λόγω του κορωνοϊού.

Στην Ολλανδία υπάρχει κάτι ακόμη που πουλάει… τρελά αυτές τις ημέρες: η μαριχουάνα.

Τα coffee shops γέμισαν κόσμο την Κυριακή, μετά την ανακοίνωση έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης. Στην Ολλανδία μετρούν ήδη 20 θανάτους και 1.135 κρούσματα, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως από Δευτέρα κλείνουν, μεταξύ άλλων, σχολεία, μπαρ, εστιατόρια, οίκοι ανοχής και τα περίφημα coffee shops.

Ετσι σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές σε αυτά τα καταστήματα, κυρίως σε Αμστερνταμ και Χάγη, όπου κόσμος προσπαθούσε να προμηθευτεί κυρίως κάνναβη.

«Δεν θα μπορούμε πια να αγοράσουμε χόρτο ίσως για τους επόμενους δύο μήνες. Αρα δεν θα είναι κι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι», ανέφερε ένας πελάτης.

«Για την περίπτωση που θα πρέπει να περάσουμε εβδομάδες ή και μήνες στο σπίτι, δεν θα είχα αντίρρηση για λίγο χόρτο. Η καραντίνα μπορεί να διαρκέσει», είπε άλλος που στήθηκε στην ουρά ενός καταστήματος.

Αν και θεωρητικά παράνομες, η πώληση και η κατανάλωση 5 γραμμαρίων κάνναβης ανά άτομο στο μέγιστο είναι ανεκτά στην Ολλανδία από το 1976 στα coffee shops, ενώ η καλλιέργεια και η χονδρική πώληση παραμένουν απαγορευμένες και βρίσκονται στα χέρια του οργανωμένου εγκλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ