STOP στην Ακρίβεια: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα …

5

STOP στην Ακρίβεια: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στον προϋπολογισμό – οδοστρωτήρα για τις λαϊκές ανάγκες| Παρασκευή 15 Δεκέμβρη |

Στην τελική ευθεία της διοργάνωσης των συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό βρίσκονται εκατοντάδες σωματεία και μαζικοί φορείς, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη. Συντονίζοντας τη δράση τους, συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων απλώνουν με μαχητικότητα σε κλάδους και χώρους δουλειάς το κάλεσμα πάλης, ενώ διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, κόντρα στα «ματωμένα» πλεονάσματα, στη φορολεηλασία, στην ακρίβεια, στις ατελείωτες περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Είναι διεκδικήσεις που πυροδοτούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, ενώ ανάλογα ζητήματα βρέθηκαν στην προμετωπίδα των πρόσφατων κινητοποιήσεων των επαγγελματιών ενάντια στον νέο φορολογικό νόμο της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, σε αναβρασμό βρίσκονται οι βιοπαλαιστές αγρότες (βλ. σελ. 19), διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους σε μια χρονιά που τσακίζονται από ζημιές, ακαρπία αλλά και τις επιπτώσεις της ανυπαρξίας υποδομών πρόληψης από μεγάλες καταστροφές, όπως στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες κ.λπ.

Δείτε επίσης: Γ.Ψυχογιός: Αναφορά στον υπουργό Υγείας για το Ιατρείο Καλιάνων

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

STOP στην Ακρίβεια: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στον προϋπολογισμό

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργατικά σωματεία της Αττικής καλούν σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι επαγγελματίες ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες να δώσουν συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές, επιστήμονες που συμμετείχαν στο κλείσιμο των καταστημάτων στις 5 Δεκέμβρη και στις πολύμορφες κινητοποιήσεις τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του φορομπηχτικού κυβερνητικού νομοσχεδίου. Χωρίς αυτήν την πρωτοπόρα δράση «δεν θα είχε υψωθεί ένα κύμα αντίστασης» στην πολιτική και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, επισημαίνει, ούτε θα είχαν ακουστεί τα αιτήματα των επαγγελματιών για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση των υπερβολικών κρατήσεων για τις τραπεζικές συναλλαγές.

«Αυτή η πρωτοπόρα δράση των Ομοσπονδιών, των Σωματείων, των Ενώσεων είναιπαρακαταθήκη για το επόμενο διάστημα.Σε αυτές τις κινητοποιήσεις διευρύνθηκε η συμμαχία των επαγγελματιών και βιοτεχνών με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι αυτοκινητιστές και οι επιστήμονες. Είχαμε την συμπαράσταση των εργατικών σωματείων. Αυτή η συμμαχία πρέπει το επόμενο διάστημα να δυναμώσει», τονίζει η ΟΒΣΑ. Αναφέρεται επίσης στην ανάγκη να δυναμώσει η αγωνιστική αντιπαράθεση «με τις δυνάμεις που καλλιεργούν τη μοιρολατρία» και έχουν «γραμμή συμβιβασμού με την πολιτική που μας τσακίζει», όπως οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ). Ακόμα και εν μέσω των κινητοποιήσεων, καταγγέλλει, «λειτούργησαν διασπαστικά, στη λογική “μπορεί ο κλάδος μας να εξαιρεθεί τελικά”, όπως έκανε η ΕΣΕΕ, ή προχώρησαν σε ανοιχτή υπονόμευση της κινητοποίησης με κάθε μέσο, όπως έκανε η ΓΣΕΒΕΕ. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι στις συγκεντρώσεις αυτών των δύο Συνομοσπονδιών δεν παρευρέθηκαν συνολικά πάνω από 100 άτομα!».

Με παρακαταθήκη τα βήματα που καταγράφηκαν στη συμμετοχή των επαγγελματιών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, η ΟΒΣΑ οργανώνει τα επόμενα βήματά της. «Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε έναν ακόμα βάρβαρο κρατικό προϋπολογισμό. Και είναι βάρβαρος γιατί προϋπολογίζει στα έσοδα τα έσοδα αυτού του φορολογικού εκτρώματος, του κεφαλικού φόρου και του ηλεκτρονικού λαβύρινθο των myDATA, αλλά και γιατί προϋπολογίζει νέα αφαίμαξη μέσα από την εκτίναξη των εσόδων του προϋπολογισμού κατά 6,2 δισ. ευρώ», τονίζει, καταλήγοντας: «Συνεχίζουμε πιο δυναμικά, πιο πολλοί, απέναντι σε αυτήν την πολιτική που συνθλίβει τη ζωή μας».

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

STOP στην Ακρίβεια: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στον προϋπολογισμό

Μέχρι στιγμής συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό οργανώνονται στις εξής πόλεις:

Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη

— Αθήνα, 7 μ.μ., πλατεία Συντάγματος

— Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

— Πάτρα, 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

— Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., δημαρχείο

— Βέροια, 7 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου

— Εδεσσα, 6.30 μ.μ., Μικροί Καταρράκτες

— Καλαμάτα, 6.30 μ.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

— Κατερίνη, 6.30 μ.μ., Σιντριβάνι

— Νάουσα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Πρέβεζα, 7 μ.μ., Θεοφάνειο

— Σέρρες, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Αύριο, Τετάρτη 13 Δεκέμβρη:

— Γιάννενα, 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

— Καβάλα, 5 μ.μ., κεντρική πλατεία

Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη:

— Αμφισσα, 6 μ.μ., πλατεία Λαού

— Ζάκυνθος, 6.30 μ.μ., πλατεία Αγίου Μάρκου

— Κοζάνη, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Δικαστηρίων

Στην Αρτα, το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κιλκίς.

STOP στην Ακρίβεια: Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ενάντια στον προϋπολογισμό