Συμβουλές για τέλεια κέικ: Σας βγαίνει τέλειο και σίγουρα νοστιμότατο – Κέικ με γλάσο

101

Στο άρθρο  “Συμβουλές για τέλεια κέικ” μπορούμε να δούμε διάφορα μυστικά και χρήσιμες συμβουλές ώστε κάθε φορά που φτιάχνουμε κέικ, να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.  Σε αυτό το άρθρο όμως, θα αρχίσουμε ανάποδα!  Θα δούμε δηλαδή τι φταίει αν το κέικ μας δεν πετύχει, ανάλογα με την εμφάνιση και την υφή που έχει μετά το ψήσιμο.

1.  Το κέικ έχει φουσκώσει πολύ στο κέντρο και έχουν σχηματιστεί ρωγμές σαν να έγινε σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!

  • προσθέσαμε περισσότερο baking powder απ΄ ότι πρέπει (με το σκεπτικό “όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο!”)
  • χρησιμοποιήσαμε μικρότερο ταψί από το σωστό μέγεθος
  • το ψήσαμε σε υψηλότερη θερμοκρασία

Τι κάνουμε τώρα: μπορούμε φυσικά να μην κάνουμε τίποτα, δεν είναι δα και τραγικό! Αλλά εάν θέλουμε να το παρουσιάσουμε κάπου ή θέλαμε να το κάνουμε τούρτα, τότε μπορούμε να το καλύψουμε με κάποιο γλάσο ως έχει ή μπορούμε να κόψουμε το κομμάτι που είναι σα θόλος και να καλύψουμε με γλάσο μετά. Το κομμάτι που περισσεύει δε το πετάμε φυσικά, το τρώμε έτσι (αλείφουμε με λίγη πραλίνα για έξτρα απόλαυση) ή το κάνουμε κεκοτρουφάκια.

2. Το κέικ αποφάσισε να φουσκώσει μόνο από τη μια πλευρά και έχει λόφους και πεδιάδες τώρα…

Συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ