Τάσος Μποζίκης “Άμεση Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης”

101

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Θέμα:”Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα”.
Η έγκριση του Πρακτικού βελτίωσης της προσφοράς του προσωρινού ανάδοχου της δημοπρασίας με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το παραπάνω σημαντικό έργο που αφορά τη δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το οδικό δίκτυο εντός των ορίων του Δήμου από τη θεομηνία λόγω του κυκλώνα “Ζορμπά”. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο θέμα Κορινθιακού ενδιαφέροντος απασχόλησε και την προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,με εισήγηση για την έγκριση του πρακτικού του Σταδίου Ανάδειξης Προσωρινού Ανάδοχου της Επιτροπής Διεξαγωγής της Δημοπρασίας του έργου, αλλά και την ανάθεση της σύμβασης στον προσωρινό ανάδοχο με συνολικό τότε ποσό σύμβασης 142.500,01€.

Κρίνοντας ως χαμηλή τη μέση έκπτωση του προσωρινού ανάδοχου και το πλαίσιο της φιλοσοφίας της παράταξης μας για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος τάχθηκα υπέρ της συνέχισης της διαπραγμάτευσης, διαδικασία η οποία επέφερε τη βελτιωμένη προσφορά του και κατέληξε στην αποδοχή του νέου πρακτικού.

Ύστερα από τη νέα έκπτωση,το συνολικό ποσό της σύμβασης για το έργο “Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα” διαμορφώθηκε στις 127.500,00€. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία δεδομένου ότι και το έργο θα υλοποιηθεί άμεσα, αλλά και η έκπτωση του ανάδοχου τριπλασιάστηκε γεγονός που ωφελεί τα οικονομικά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ