Τελειώνουν τα αντιδραστήρια στα δημόσια εργαστήρια για την εξέταση του κορονοϊού

69

Σημαντική έλλειψη την πιο ακατάλληλη στιγμή παρατηρείται στα δημόσια εργαστήρια για τον έλεγχο του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τόσα δηλώνουν στο documentonews.gr πηγές από ένα εκ των επτά συνολικά εργαστηρίων πανελλαδικά, «υπάρχει πολύ σημαντική έλλειψη και πλέον ελέγχονται μόνο επείγοντα περιστατικά. Άνθρωποι που έχουν εμφανίσει συμπτώματα».

«Εννοείται πως θα εξετάζονται δείγματα και από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», προσθέτουν οι ίδιες πηγές που κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για τις επόμενες ημέρες οι οποίες χαρακτηρίζονται από το επιστημονικό προσωπικό ως πάρα πολύ κρίσιμες για την πανδημία.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ήδη εξετάζεται το σενάριο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να συμβάλλουν στη «μάχη» του κορονοϊού με κάποιον τρόπο ενώ όπως πληροφορείται το documentonews.gr ήδη  σε ένα εργαστήριο προμηθεύτικαν ορισμένο αριθμό αντιδραστηρίων από ιδιωτικό κέντρο.

Τις συζητήσεις που γίνονται ήδη για τους τρόπους με τους οποίους τα ιδιωτικά κέντρα θα διευκολύνουν τον έλεγχο των δειγμάτων αλλά και για τον χρόνο που αυτό θα υλοποιηθεί επιβεβαιώνουν στο documentonews.gr και πηγές από τον ΕΟΔΥ. Δεν υπάρχει βέβαια κάποια επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως το κόστος για μια εξέταση στο ιδιωτικό κέντρο ξεκινά από 150 ευρώ και σε ορισμένα αγγίζει τα 300 ευρώ. Νούμερο φυσικά απλησίαστο για τεράστια μερίδα πολιτών.

Υπάρχει βέβαια στην αγορά ακόμα, όπως έγραψε και το Documento της Κυριακής, “kit” συγκεκριμένης εταιρείας που κοστίζει 100 ευρώ που συνεργαζόταν με το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην αρχή της πανδημίας. Πλέον, όπως είχε δηλώσει στο Documento ο επικεφαλής του εργαστηρίου, δεν έρχονται δείγματα με το “kit” από την εταιρεία.

Και γιατροί που μίλησαν στο documentonews.gr επιβεβαιώνουν την επερχόμενη έλλειψη στα αντιδραστήρια αλλά και στα λεγόμενα «κιτάκια» για την εξέταση της γρίπης και του κορονοϊού. Ακόμα ένα πρόβλημα που θα προκύψει αφού δεν θα μπορούν να εξεταστούν πολίτες για τον ιό της γρίπης.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δύναται να συνάπτει συμβάσεις για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών, για την εξέταση δειγμάτων με ιδιωτικούς φορείς παροχής υγείας», έχει δηλώσει άλλωστε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ