Τελικά κρύβονται οι συνεργάτες του Δημάρχου Κορινθίων ή κρύβουν την αλήθεια οι δημοσιογράφοι;

105
young boys and girls playing hide and seek in park, with kid counting leaning on tree

Επανερχόμαστε στο θέμα της πρόσληψης της νομικής συμβούλου, κας Καραμαλίκη, στο Δήμο Κορινθίων η οποία αναρτήθηκε στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” την περασμένη εβδομάδα με το όνομα κρυπτόμενο πίσω από αστερίσκους και ελπίζουμε με αυτή την τελευταία παρέμβαση να ρίξουμε λίγο φως στην υπόθεση, όχι ως προς τη νομιμότητα αλλά στον τρόπο σκέψης της Δημοτικής Αρχής.

Είναι, σίγουρα, ασυνήθιστο να βλέπεις το όνομα σε μία πρόσληψη να κρύβεται πίσω από αστερίσκους αλλά όπως εξήγησε και ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος είναι απολύτως νόμιμο (εξαιτίας των προσωπικών δεδομένων) και όπως ο ίδιος είπε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, “το κάνουν όλοι οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα”.

Κάναμε, λοιπόν, μία μικρή έρευνα για να δούμε κατά πόσο είναι έτσι τα πράγματα.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Κατ’ αρχήν, μία ημέρα πριν την ανάρτηση για τη νέα νομική σύμβουλο (δηλ. τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου) ο Δήμος Κορινθίων έκανε άλλη ανάρτηση στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” όπου ανακοίνωνε την πρόσληψη της κας Τσιορωτά, ως ειδική συνεργάτιδα – δημοσιογράφο που θα βοηθά το Δήμαρχο σε θέματα Τύπου. Εκεί το όνομα είχε γραφεί κανονικά και χωρίς αστερίσκους.

Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 26 Νοεμβρίου) γίνεται η ανάρτηση για τη νομική σύμβουλο όπου το όνομα είχε κρυφτεί. Περνούν δυο ημέρες χωρίς κανένας να καταλάβει γιατί το ένα όνομα φαινόταν και το άλλο όχι.

Το βράδυ της Πέμπτης (28 Νοεμβρίου), εμφανίζουμε το θέμα με μία χιουμοριστική, περισσότερο, διάθεση και δημιουργείται ένας κάποιος θόρυβος.

Κάποια ΜΜΕ, προχωρούν παραπέρα το θέμα και σημειώνουν ότι ο Δήμαρχος “κρύβει τους συνεργάτες του”.

Την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 29 Νοεμβρίου), και πριν ο Δήμος βγάλει την ανακοίνωση-απάντηση (δείτε εδώ – για να μην λένε ότι δεν τα βάζουμε παρότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ) εμφανίζει ξανά στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” την πρόσληψη της κας Τσιορωτά, αλλά αυτή τη φορά κρύβεται και αυτό το όνομα.

Στη συνέχεια η πρώτη ανάρτηση στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” που αφορούσε την κα Τσιορωτά και φαινόταν το όνομα της κανονικά .. ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ (ή πάντως εμείς δεν το βρήκαμε στην αναζήτηση)

Και αφού γίνονται όλα αυτά, μετά ο Δήμος βγάζει ανακοίνωση όπου επιτίθεται σε “δημοσιογράφους που κρύβουν την αλήθεια”. Έξυπνο μεν το τέχνασμα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να σκέφτηκε ότι κάποιος πιθανώς να ρωτήσει “πως στη μία περίπτωση βάλατε το όνομα κανονικά και στην άλλη το κρύψατε;

Και μετά γιατί εξαφανίστηκε η ανάρτηση που φαινόταν το όνομα της κας Τσιορωτά για να αντικατασταθεί με αστεράκια; Έγινε λόγω των προσωπικών δεδομένων ή έγινε για να υπάρχει ομοιομορφία ή έγινε για να καλυφθούν οι όποιες αντιδράσεις για την κα Καραμαλίκη;

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αφού έγινε όλο αυτό ο Δήμος τα έβαλε με τους “κακούς δημοσιογράφους”. Δηλ. ζητούσε και τα “ρέστα”. Ωραία πράγματα.

“ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Πάμε, τώρα, να δούμε αν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Νανόπουλος, ότι αυτό το κάνουν όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα.

Ξεκινήσαμε με τους Δήμους της Κορινθίας και ψάξαμε να δούμε πόσοι Δήμοι έκαναν προσλήψεις ειδικών συνεργατών κρύβοντας το όνομά τους εξαιτίας των προσωπικών δεδομένων. Δεν βρήκαμε κανέναν. Εάν παραλείψαμε κάτι, ζητούμε από το Δήμο Κορινθίων να μας συγχωρέσει και να μας στείλει τις ανάλογες περιπτώσεις.

Κοιτάξαμε και σε Δήμους εκτός Κορινθίας, πάλι δεν βρήκαμε κάποια ανάλογη περίπτωση. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό που είπε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου, ότι αυτό το κάνουν όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα δεν ισχύει ή ακόμη κι’ αν ισχύει είναι μία πολύ μικρή μειοψηφία.

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν αποδεικνύουν κάποια παρανομία από πλευράς Δήμου ή Δημάρχου. Μας δίνουν όμως ενδείξεις ότι κάποια πράγματα επιχειρούνται να μείνουν κάτω από σκίαση, για τους όποιους λόγους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν θεωρούμε ότι αυτό το θέμα θα ήταν άξιο λόγου αν δεν γινόταν η κίνηση εξ’ αρχής. Για ποιο λόγο να κρύψουν τα ονόματα όταν δεν το κάνει άλλος Δήμος (και ψάξαμε αρκετούς).

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα για να γίνει ουσιαστική κριτική. Δεν έχουμε καμία εμπάθεια με το Βασίλη αλλά αυτό ήταν “αυτογκόλ”.

πηγή-isthmos.gr 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ