Θ. Παφίλης: Γδέρνετε τον κόσμο ,ενώ φέρνετε φοροαπαλλαγές …

27

Θ. Παφίλης: Γδέρνετε τον κόσμο ,ενώ φέρνετε φοροαπαλλαγές , σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ  Θ. Παφίλης μιλώντας στην βουλή.

Κατέκρινε την κυβέρνηση πως κάνει σκληρή επίθεση στα λαϊκά στρώματα, ενώ παράλληλα  προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές στο Κεφάλαιο!

«Εμείς λέμε ότι ο προϋπολογισμούς σας είναι σκληρός, ταξικός και κάνει γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά στρώματα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024.

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Σχολιάζοντας τον διαγωνισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη, υπογράμμισε πως σκόπιμα «ξεχνάνε» ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και οι επενδύσεις «έχουν σιδερένιους νόμους και προϋποθέσεις».

Η πρώτη προϋπόθεση είναι να συντριβεί η αμοιβή των εργαζομένων, η δεύτερη είναι η σκανδαλώδης χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων και η τρίτη προϋπόθεση οι φοροαπαλλαγές και τα άλλα κίνητρα στο κεφάλαιο. «Αυτή η πολιτική είναι αποδεκτή από όλα τα άλλα κόμματα εκτός ΚΚΕ. Δεν μπορείς να λες ανάπτυξη και να τα ξεχνάς», σημείωσε. 

Θ. Παφίλης: Γδέρνετε τον κόσμο ,ενώ φέρνετε φοροαπαλλαγές …

«Είναι τόσο προκλητικό, ενώ γδέρνετε τον κόσμο φέρνετε νέες φοροαπαλλαγές», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μείωση του φόρου των χρηματιστηριακών συναλλαγών και τις άλλες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο που φέρνει ο προϋπολογισμούς, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι φόροι για το λαό.

«Δεν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη για όλους. Για να κερδίσει ο εργάτης πρέπει να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο», ανέφερε επίσης, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά πως «δεν υπάρχει οικονομία για όλους» που λένε ο Κασσελάκης και ο Μητσοτάκης. Σχολίασε δε καυστικά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει το νόμπελ οικονομίας που είπε πως «δεν θα χωρίσουμε τους Έλληνες ταξικά».

Θ. Παφίλης: Γδέρνετε τον κόσμο ,ενώ φέρνετε φοροαπαλλαγές

Βιογραφία:

Ο Θανάσης Παφίλης (Πίτσι Φθιώτιδας, 8 Νοεμβρίου 1954) είναι Έλληνας βουλευτής, κορυφαίο στέλεχος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1954 στο Πίτσιο του νομού Φθιώτιδας, κοντά στη Σπερχειάδα.[3] Μεγάλωσε σε αριστερή οικογένεια. Ο πατέρας του (Σπυρίδων Παφίλης) συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση και στον Εμφύλιο, ως μέλος του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού. Η οικογένειά του συνολικά αριθμούσε πέντε θύματα στον Εμφύλιο. Όταν ήταν 12 ετών έφυγε από το χωριό του και μετακόμισε στην Αθήνα, σε έναν συγγενή του, για να εργαστεί, κυρίως ως οικοδόμος. Από μικρός ήταν υποστηρικτής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Υποστηρίζει ότι για τον ίδιο, η επιλογή αυτή ήταν μονόδρομος για δυο λόγους. Ο ένας ήταν ότι δούλευε από μικρό παιδί, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της οικογένειας του, κι έτσι ταυτίστηκε με το εργατικό κίνημα. Ο άλλος, οι πολιτικές πεποιθήσεις του ίδιου και της οικογένειάς του. Οργανώθηκε στα 18 του στην Κομμουνιστική Νεολαία, επί Δικτατορίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.[3] Έκτοτε έχει διαρκή πολιτική δράση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δηλώνει ότι ανήκει σε αυτό γιατί παλεύει για μια δίκαιη κοινωνία.[4]