Τι θα σημάνει lock down για τη χώρα- Ένα άτομο σε σούπερ μάρκετ με καρτέλακι στην εργασία…

108

Σκέψεις ακόμη και για lock down σε μια προσπάθεια διακοπής της διασποράς του κορωνοϊου ως ύστατη ενέργεια, εξετάζουν αξιωματούχοι υπουργείων με το σχέδιο να είναι έτοιμο σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές.

Το σενάριο  του lock down, θα είναι το τελευταίο σε μια σειρά μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, σε περίπτωση που μέρος της κοινωνίας δεν αντιληφθεί τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει για την χώρα η πανδημία του κορωνοϊού.

Διακοπή οικονομικής δραστηριότητας

Πρακτικά το lock down, θα αποτελέσει την αρχή για την διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητές, εξαιρουμένων των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν ανοιχτές με απόφαση της κυβέρνησης, όπως τα σούπερ μάρκετ, οι εταιρίες τροφοδοσίας, τα φαρμακεία και τα κρεοπωλεία.

Διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους, δρομολογίων πλοίων και αεροπλάνων

Ένα ενδεχόμενο lock down, θα έχει ως συνέπεια την διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους. Θα κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό, οι ένστολοι και κρατικά οχήματα η κίνηση των οποίων θα είναι απαραίτητη, όπως τα απορριμματοφόρα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν ειδικό ταμπελάκι από την εργασία τους, που θα βεβαιώνει την αναγκαιότητα παρουσία τους στο δρόμο, ενώ άτομα που δεν θα δικαιολογείται η παρουσία τους σε δημόσιους χώρους θα συλλαμβάνονται. Επόμενο βήμα, θα είναι η διακοπή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Θα επιτρέπεται η μεταφορά μόνο εμπορευμάτων και προϊόντων αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ένα άτομο  ανά οικογένεια στο σούπερ μάρκετ και βενζίνη με κουπόνια

Αποτέλεσμα της διακοπής της κυκλοφορίας και του ελέγχου της  κατ’ επέκταση θα είναι και η δυνατότητα προμήθειας αγαθών. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό,  να επιτρέπεται η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, για την προμήθεια αγαθών,  μόνος ενός ατόμου ανά οικογένεια, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση, θα ακολουθήσει και η παροχή υγρών καυσίμων με κουπόνια.

Αυτό το εφιαλτικό σκηνικό επιχειρεί να αποφύγει η κυβέρνηση, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα και κυρίως προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπές μετακινήσεις και να κάνουν πράξη το σύνθημα «Μένουμε σπίτι».

Πηγή: newpost

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ